detector.media
08.12.2018 11:57
Канал «24» дослідив зв'язок між каналом «Наш» і російським «Промсвязьбанком»
Канал «24» дослідив зв'язок між каналом «Наш» і російським «Промсвязьбанком»
Як з'ясував канал, кіпріотки Єлена Папахрістодулу Псінтру та Зої Іоанну керують офшорами, яким належать російський «Промсвязьбанк», а також ТОВ «Наша Прага» (юридична особа телеканалу «Максі-ТВ», на місці якого з'явився канал «Наш»).

Про це йдеться в розслідуванні каналу «24».

Як відомо, 7 листопада в ефір вийшов новий інформаційний телеканал «Наш». Канал розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»).

При цьому, за даними єдиного державного реєстру, ТОВ «Наша Прага» змінило власника – ним стала кіпрська компанія Demosena Investments Ltd. (згідно витягу з держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань). Кінцевим бенефіціаром ТОВ «Наша Прага» став Володимир Мураєв - батько нардепа Євгена Мураєва, керівником компанії – колишній виконавчий продюсер каналу NewsOne Тигран Мартиросян.

На думку журналістів каналу «24», саме канал «Наш» доводить зв'язок Мураєва із Росією.

Офшор Demosena Investments Ltd. управляється двома громадянками Кіпру - Єленою Папахрістодулу Псінтру та Зої Іоанну. Вони керують ще одним офшором - Bimersano Services Ltd., про це свідчить інформація з порталу відкритих даних OpenCorporates. Цьому офшору належить 9,96% акцій російського банку «Промсвязьбанк».

«Саме в цей період, коли офшор ставав власником "Промсвязьбанку", уряд Росії визначив "Промсвязьбанк", як опорний банк для здійснення операцій за державним оборонним замовленням і великими державними контрактами. Ще раз: "Промсвязьбанк" обслуговує всі фінансові операції Міністерства оборони», - йдеться в розслідуванні каналу.

За словами представника ГО «Оберега» Вадима Лабаса, кіпріотки Єлена Папахрістодулу Псінтру та Зої Іоанну є ще і власниками офшору, якому належить російський банк: обидві зробили по 500 євро внеску у статутний фонд компанії.

«Отже, обидві ці особи мають безпосередній зв'язок із фінансовими операціями російського Міноборони», – наголосив він.

Нагадаємо, що 6 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ «Наша Прага» за самовільне переформатування жіночого телеканалу «Максі-ТВ» на інформаційний телеканал «Наш». Також Нацрада відмовила в переоформленні ліцензії компанії, яка б узаконила переформатування каналу. Компанія оскаржуватиме рішення Нацради в суді.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY