«Страна.UA» та «Вести» найменше пишуть про ООС – ІМІ

«Страна.UA» та «Вести» найменше пишуть про ООС – ІМІ

12 Жовтня 2018
2263
12 Жовтня 2018
17:24

«Страна.UA» та «Вести» найменше пишуть про ООС – ІМІ

2263
За результатами дослідження Інститут масової інформації, кількість матеріалів, присвячених темі ООС становить 4,5% від загальної кількості матеріалів. Це майже вполовину менше, ніж минулого року, коли кількість матеріалів на тему АТО становила 7–9%.
«Страна.UA» та «Вести» найменше пишуть про ООС – ІМІ
«Страна.UA» та «Вести» найменше пишуть про ООС – ІМІ

Про це йдеться на сайті ІМІ.

Експерти ІМІ проаналізували висвітлення ситуації з ООС у 10 онлайн-ЗМІ: «Ліга», «Українська правда», «Обозреватель», «Кореспондент», «Страна.UA», «Вести», «Цензор», ТСН, «112 Україна», УНІАН), моніторинг проходив у період з 10 по 16 вересня 2018 року. Загальна вибірка становила 9363 матеріали.

За результатами дослідження, найбільше матеріалів про ООС зафіксовано на сайті «Цензор.Нет» – 10% від загальної кількості матеріалів, найменше – на «Страні.UA» та «Вестях» (відповідно 2 та 2,5% матеріалів).

Згідно з дослідженням ІМІ, головним джерелом інформації про ситуацію на лінії розмежування залишаються прес-служби офіційних структур (силових структур, правоохоронних органів, українських чиновників та штабу ООС) на них загалом припадає 41% інформації. На другому місці - міжнародні інституції (ОБСЄ, Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер та інші міжнародні інституції), на ці структури припадає загалом 19% інформації.

ІМІ зазначає, що досить великий об’єм інформації про ООС потрапляє у ЗМІ із соціальних мереж та від блогерів – 12% від усієї інформації про ООС, притому що в цей показник не входять сторінки політиків та офіційні сторінки штабу ООС.

На російські ЗМІ та ЗМІ ОРДЛО припадає в середньому 7% інформації про ООС. ІМІ зазначає, що переважно це була інформація про зміни в керівництві ОРДЛО або про загибель Захарченка.

У 2017 році ІМІ проводив подібний аналіз із висвітлення теми АТО: “Нуль без палички: новини про зону АТО в українських онлайн-ЗМІ”.

Дослідження проводилося ІМІ в рамках проекту “Розвиток відповідальних інтернет-ЗМІ” за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у вересні 2018 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2263
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду