detector.media
12.10.2018 17:24
«Страна.UA» та «Вести» найменше пишуть про ООС – ІМІ
«Страна.UA» та «Вести» найменше пишуть про ООС – ІМІ
За результатами дослідження Інститут масової інформації, кількість матеріалів, присвячених темі ООС становить 4,5% від загальної кількості матеріалів. Це майже вполовину менше, ніж минулого року, коли кількість матеріалів на тему АТО становила 7–9%.

Про це йдеться на сайті ІМІ.

Експерти ІМІ проаналізували висвітлення ситуації з ООС у 10 онлайн-ЗМІ: «Ліга», «Українська правда», «Обозреватель», «Кореспондент», «Страна.UA», «Вести», «Цензор», ТСН, «112 Україна», УНІАН), моніторинг проходив у період з 10 по 16 вересня 2018 року. Загальна вибірка становила 9363 матеріали.

За результатами дослідження, найбільше матеріалів про ООС зафіксовано на сайті «Цензор.Нет» – 10% від загальної кількості матеріалів, найменше – на «Страні.UA» та «Вестях» (відповідно 2 та 2,5% матеріалів).

Згідно з дослідженням ІМІ, головним джерелом інформації про ситуацію на лінії розмежування залишаються прес-служби офіційних структур (силових структур, правоохоронних органів, українських чиновників та штабу ООС) на них загалом припадає 41% інформації. На другому місці - міжнародні інституції (ОБСЄ, Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер та інші міжнародні інституції), на ці структури припадає загалом 19% інформації.

ІМІ зазначає, що досить великий об’єм інформації про ООС потрапляє у ЗМІ із соціальних мереж та від блогерів – 12% від усієї інформації про ООС, притому що в цей показник не входять сторінки політиків та офіційні сторінки штабу ООС.

На російські ЗМІ та ЗМІ ОРДЛО припадає в середньому 7% інформації про ООС. ІМІ зазначає, що переважно це була інформація про зміни в керівництві ОРДЛО або про загибель Захарченка.

У 2017 році ІМІ проводив подібний аналіз із висвітлення теми АТО: “Нуль без палички: новини про зону АТО в українських онлайн-ЗМІ”.

Дослідження проводилося ІМІ в рамках проекту “Розвиток відповідальних інтернет-ЗМІ” за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у вересні 2018 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY