Портнов розповів «Громадському ТБ», що NewsOne йому потрібен насамперед для бізнесу

Портнов розповів «Громадському ТБ», що NewsOne йому потрібен насамперед для бізнесу

6 Вересня 2018
2984
6 Вересня 2018
14:40

Портнов розповів «Громадському ТБ», що NewsOne йому потрібен насамперед для бізнесу

2984
Андрій Портнов, екс-заступник голови адміністрації Януковича, а нині – керуючий телеканалу NewsOne, розповів в ефірі «Громадського телебачення», що телеканал NewsOne йому потрібен насамперед для бізнесу.
Портнов розповів «Громадському ТБ», що NewsOne йому потрібен насамперед для бізнесу
Портнов розповів «Громадському ТБ», що NewsOne йому потрібен насамперед для бізнесу

«Мотивы мои – это коммерческая деятельность – я уже почти пять лет занимаюсь бизнесом, а второй – это мой вклад в социальную жизнь страны. Я считаю, что смогу обеспечить максимальную независимость. Максимальную настолько, насколько это возможно», – сказав Андрій Портнов.

Портнов зазначив, що його ідея полягає в тому, щоб збільшити на каналі кількість розслідувань щодо найвищих посадовців, проте ні в якому разі не впливати на новинну політику каналу.

«Моя идея состоит в том, чтобы, возможно, увеличить на канале количество расследований в отношении высших должностных лиц, но на новостную и информационную политику не влиять ни в какой форме», – сказав він.

Також він наголосив, що підтримуватиме на каналі українську риторику, захищатиме громадян України та максимально ефективно доноситиме до суспільства інформацію з обох сторін – як провладну, так і опозиційну.

Нагадаємо, 27 серпня батько народного депутата Євгена Мураєва Володимир Мураєв передав колишньому першому заступнику глави Адміністрації президента Андрію Портнову 100% акцій телеканалу NewsOne терміном на три роки. Про це повідомили в одному з новинних сюжетів каналу.

Згодом на своїй Фейсбук-сторінці Андрій Портнов написав, що протягом наступних трьох років власник каналу не має права втручатися в його діяльність. 

Частина медіаекспертів, зокрема колишній голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов, голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова, вважають, що телеканал NewsOne наближений до українського політика Віктора Медведчука, який є кумом президента Російської Федерації Володимира Путіна. Про це опосередковано свідчить присутність на каналі людей, які в минулому працювали з Медведчуком – В’ячеслав Піховшек, Володимир Грановський, Денис Жарких.

На каналі NewsOne виходить найбільш маніпулятивне, за даними моніторингів ГО «Детектор медіа», політичне ток-шоу «Український формат».

Колишній власник каналу NewsOne Євген Мураєв – один з очільників партії «За життя» разом з Вадимом Рабиновичем. Нещодавно в цю партію вступив Віктор Медведчук.

Андрій Портнов – колишній заступник і перший заступник глави Адміністрації президента за часів президентства Віктора Януковича.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що СБУ буде відстежувати контент телеканалу NewsOne з точки зору можливої агітації за посягання на територіальну цілісність України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2984
Читайте також
31.08.2018 11:30
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
2 484
29.08.2018 19:19
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
10 527
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду