detector.media
06.09.2018 14:40
Портнов розповів «Громадському ТБ», що NewsOne йому потрібен насамперед для бізнесу
Портнов розповів «Громадському ТБ», що NewsOne йому потрібен насамперед для бізнесу
Андрій Портнов, екс-заступник голови адміністрації Януковича, а нині – керуючий телеканалу NewsOne, розповів в ефірі «Громадського телебачення», що телеканал NewsOne йому потрібен насамперед для бізнесу.

«Мотивы мои – это коммерческая деятельность – я уже почти пять лет занимаюсь бизнесом, а второй – это мой вклад в социальную жизнь страны. Я считаю, что смогу обеспечить максимальную независимость. Максимальную настолько, насколько это возможно», – сказав Андрій Портнов.

Портнов зазначив, що його ідея полягає в тому, щоб збільшити на каналі кількість розслідувань щодо найвищих посадовців, проте ні в якому разі не впливати на новинну політику каналу.

«Моя идея состоит в том, чтобы, возможно, увеличить на канале количество расследований в отношении высших должностных лиц, но на новостную и информационную политику не влиять ни в какой форме», – сказав він.

Також він наголосив, що підтримуватиме на каналі українську риторику, захищатиме громадян України та максимально ефективно доноситиме до суспільства інформацію з обох сторін – як провладну, так і опозиційну.

Нагадаємо, 27 серпня батько народного депутата Євгена Мураєва Володимир Мураєв передав колишньому першому заступнику глави Адміністрації президента Андрію Портнову 100% акцій телеканалу NewsOne терміном на три роки. Про це повідомили в одному з новинних сюжетів каналу.

Згодом на своїй Фейсбук-сторінці Андрій Портнов написав, що протягом наступних трьох років власник каналу не має права втручатися в його діяльність. 

Частина медіаекспертів, зокрема колишній голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов, голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова, вважають, що телеканал NewsOne наближений до українського політика Віктора Медведчука, який є кумом президента Російської Федерації Володимира Путіна. Про це опосередковано свідчить присутність на каналі людей, які в минулому працювали з Медведчуком – В’ячеслав Піховшек, Володимир Грановський, Денис Жарких.

На каналі NewsOne виходить найбільш маніпулятивне, за даними моніторингів ГО «Детектор медіа», політичне ток-шоу «Український формат».

Колишній власник каналу NewsOne Євген Мураєв – один з очільників партії «За життя» разом з Вадимом Рабиновичем. Нещодавно в цю партію вступив Віктор Медведчук.

Андрій Портнов – колишній заступник і перший заступник глави Адміністрації президента за часів президентства Віктора Януковича.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що СБУ буде відстежувати контент телеканалу NewsOne з точки зору можливої агітації за посягання на територіальну цілісність України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY