Завершено прийом заявок на кіноконкурс «Золота Дзиґа»

Завершено прийом заявок на кіноконкурс «Золота Дзиґа»

17 Січня 2018
1698
17 Січня 2018
15:30

Завершено прийом заявок на кіноконкурс «Золота Дзиґа»

1698
На участь у конкурсі кінопремії «Золота Дзиґа» надійшло 77 повнометражних та короткометражних фільмів
Завершено прийом заявок на кіноконкурс «Золота Дзиґа»
Завершено прийом заявок на кіноконкурс «Золота Дзиґа»

Заявки на участь у конкурсі Національної кінопремії та на членство в Українській кіноакадемії приймалися до 15 січня, повідомляється на сайті кіноакадемії.

Загалом на участь у конкурсі кінопремії було подано 77 повнометражних та короткометражних стрічок. Серед них 22 повнометражних ігрових, 30 короткометражних ігрових, 17 документальних та 8 анімаційних фільмів.

Заявки приймалися від фільмів, які були в українському прокаті принаймні тиждень або брали участь у міжнародному кінофестивалі в період з 1 січня до 31 грудня 2017 року. За рішенням Правління Української кіноакадемії короткометражні документальні фільми цього року на братимуть участь у конкурсі кінопремії «Золота Дзиґа».

За повідомленням Української кіноакадемії, наразі триває селекція фільмів на відповідність вимогам регламенту Другої Національної кінопремії.

«22 січня члени Кіноакадемії розпочнуть голосування за фільми-претенденти на “Золоту Дзиґу” - короткий список буде оголошено у лютому. У березні члени Правління Кіноакадемії визначать номінантів на Другу Національну кінопремію», – повідомляє Українська кіноакадемія.

Цього року статуетка «Золота Дзиґа» вручатиметься у 18 номінаціях. Вручення нагород переможцям відбудеться 20 квітня.

Нагадаємо, Українську кіноакадемію було створено в лютому 2017 року. Ініціатором став Одеський міжнародний кінофестиваль. До складу правління увійшли 15 кінематографістів. Головою було обрано кінорежисера, заслуженого діяча мистецтв України Михайла Іллєнка.

Головним символом Національної кінопремії стала статуетка «Золота дзиґа». Організатори зазначають, що це символ стрімкості та невпинного розвитку. Крім того, назва нагадує про творчий спадок видатного українського кінематографіста Дзиґи Вертова.

Автором назви «Золота дзиґа» є директор зі стратегічного маркетингу «Медіа Група Україна» Ольга Захарова. Дизайн статуетки розробив український митець Назар Білик.

Про результати вручення першої премії «Золота дзиґа» - читайте тут.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1698
Читайте також
21.04.2017 18:27
Ярослав Зубченко
для «Детектора медіа»
2 997
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду