Польський режисер Кшиштоф Зануссі стане почесним гостем церемонії «Золота дзиґа»

Польський режисер Кшиштоф Зануссі стане почесним гостем церемонії «Золота дзиґа»

6 Квітня 2017
1709
6 Квітня 2017
17:00

Польський режисер Кшиштоф Зануссі стане почесним гостем церемонії «Золота дзиґа»

1709
Польський режисер Кшиштоф Зануссі стане почесним гостем церемонії вручення нагород першої національної кінопремії «Золота дзиґа», яка відбудеться 20 квітня у Kyiv Fairmont Grand Hotel
Польський режисер Кшиштоф Зануссі стане почесним гостем церемонії «Золота дзиґа»
Польський режисер Кшиштоф Зануссі стане почесним гостем церемонії «Золота дзиґа»

Про це повідомляє прес-служба Української Кіноакадемії.

Як зазначено, пан Зануссі вручить нагороду одному з переможців кінопремії.

Кшиштоф Зануссі – режисер театру та кіно, член правління Європейської кіноакадемії, сценарист, продюсер та викладач. У творчому арсеналі режисера близько ста повнометражних і короткометражних фільмів, документальних і телевізійних стрічок.

Минулого року було оголошено про зйомки його другої спільної україно-польської картини «Ефір», де пан Зануссі є автором сценарію, режисером-постановником та продюсером. Це не перша співпраця польського режисера з українськими кінематографістами: у 2008 році пан Зануссі зняв драматичну стрічку «Серце на долоні» з Богданом Ступкою у головній ролі.

Серед найвідоміших робіт режисера - стрічки «Константа» (1980, приз журі на Каннському міжнародному кінофестивалі), «Спіраль» (1978, приз екуменічного журі на Каннському міжнародному кінофестивалі), «Рік спокійного сонця» (1984, «Золотий лев» на МКФ у Венеції), «Імператив» (1982, спеціальний приз журі на МКФ у Венеції), «Ілюмінація» (1973, головна премія, призи ФІПРЕССІ та екуменічного журі на МКФ в Локарно), «Сімейне життя» (1971, приз на МКФ в Чикаго), «Квартальний баланс», (1975), «Захисні кольори» (1977), «Стан володіння» (1989), «Галоп» (1996), «Брат нашого Бога» (1997).

У 2009 році режисер став володарем Ордену князя Ярослава Мудрого V ступеня за визначний особистий внесок у розвиток світового кіномистецтва, зміцнення українсько-польських культурних зв'язків.  У 2013 році Кшиштоф Зануссі був гостем 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

З 1974 до 1983 року був призначений віце-головою Союзу польських кінематографістів. Викладає у Вищій державній школі кіно, телебачення і театру.

Нагадаємо, Українську кіноакадемію було створено в лютому 2017 року. Ініціатором став Одеський міжнародний кінофестиваль. Станом на сьогодні до кіноакадемії входить понад 240 кіномитців

Головним символом Національної кінопремії стане статуетка «Золота дзиґа». Організатори зазначають, що це символ стрімкості і невпинного розвитку. Крім того, назва нагадує про творчий спадок видатного кінематографіста Дзиґи Вертова.

Автором назви є директор зі стратегічного маркетингу «Медіа Група Україна» Ольга Захарова. Дизайн статуетки розробить український митець Назар Білик.

Нещодавно новостворена Українська кіноакадемія опублікувала на своєму офіційному сайті шорт-лист номінантів на кінопремію «Золота дзиґа», яку буде урочисто вручено 20 квітня в готелі Fairmont Grand Hotel Kyiv.  Короткий список номінантів визначили 14 членів Правління Української Кіноакадемії на чолі з головою кіноакадемії, кінорежисером, заслуженим діячем мистецтв України Михайлом Іллєнком

Найбільше номінацій отримала стрічка Тараса Ткаченка «Гніздо горлиці» - фільм претендує на 8 нагород із 13 можливих

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1709
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду