Генпрокуратура чекає, що газета «Вести» вже сьогодні припинить вихід

Генпрокуратура чекає, що газета «Вести» вже сьогодні припинить вихід

14 Липня 2017
2428
14 Липня 2017
16:35

Генпрокуратура чекає, що газета «Вести» вже сьогодні припинить вихід

2428
Заступник генпрокурора Анатолій Матіос сподівається, що «Вести» з 14 липня не фінансуватимуться і не виходитимуть
Генпрокуратура чекає, що газета «Вести» вже сьогодні припинить вихід
Генпрокуратура чекає, що газета «Вести» вже сьогодні припинить вихід

Про це на брифінгу в п'ятницю, 14 липня, заявив заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє Українська правда.

За словами головного військового прокурора, медіа-холдинг «Вести» фінансується з коштів від надання в користування тисячі залізничних вагонів.

«Сподіваюся, що з сьогоднішнього дня одна тисяча вагонів, вартість яких становить близько 40 млн доларів, вже не будуть приносити дохід для безкоштовного розповсюдження такої гарної газети, як «Вести» та інших фейкових сайтів», – сказав Матіос.

Він підтвердив інформацію про обшуки в редакції видання, але наголосив, що журналісти холдингу не обшукуються і не є фігурантами кримінального провадження.

«Журналісти, які ведуть прямий ефір радіо «Вести», самі особисто не обшукувалися, вони проводять свій ефір, інші співробітники, які є на території цього поверху, і інших трьох поверхів, всього чотири поверхи, які належать на праві власності Клименку, беруть участь у процесуальних слідчих діях з відповідним проведенням допитів, огляду їхніх мобільних терміналів», - цитує  пана Матіоса кореспондент Укрінформу.

Як Анатолій Матіос, так і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджують, що можливе припинення діяльності медіа-холдингу «Вести» пов'язане не з журналістськими матеріалами, а виключно з непрозорою процедурою його фінансування.

«Мова йде лише про основи фінансових маніпуляцій», - підкреслив очільник МВС.

Анатолій Матіос також повідомив, що з 2011 по 2014 роки екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко викрав у держави і вивів за кордон понад 788 мільйонів доларів, які були перераховані офшорними компаніями Клименка на Британських Віргінських островах і на Кіпрі на рахунки групи компаній «Юнісон».

«Юнісон» – це материнська компанія сім'ї Клименків… медіахолдингу «Вести» і двох компаній з управління активами, власниками яких була родина Клименків і які обслуговували повністю сім'ю Януковича», - зазначив Матіос.

За його словами, група компаній Юнісон на заведені з офшорів гроші купила 78 елітних квартир у Києві, Одесі, та Донецьку, 28 офісних приміщень, 5 будинків, 41 паркомісце, 11 земельних ділянок у найелітніших районах Києва і області, Одесі і Донецьку, дорогі автомобілі, 3 поверхи ТЦ Гулівер і тисячу залізничних вагонів, які приносили  дохід Клименку і були основним джерелом фінансування медіа-холдингу «Вести».

Слідство встановило майно, що належало родині Клименків, механізми легалізації грошей та коло осіб, які досі акумулюють надходження доходу з нерухомого майна, що «вливалося в квазіпартію «Успішна країна», медіа-холдинг «Вести» і охоронну структуру «Скіф», яка охороняла всю бізнес-імперію Клименка», наголосив головний військовий прокурор.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Військова прокуратура та Нацполіція в п’ятницю, 14 липня, проводять обшуки в редакції «Вести» та інших приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку.

Фото: УКРОП.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2428
Читайте також
09.08.2017 16:15
Артем Захарченко
Олексій Півторак
«Детектор медіа»
3 708
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду