detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
16.11.2017 17:03
«Вести» повідомляють, що до них прийшли співробітники Військової прокуратури (ДОПОВНЕНО)
«Вести» повідомляють, що до них прийшли співробітники Військової прокуратури (ДОПОВНЕНО)
16 листопада в редакцію медіахолдингу «Вести Украина» прийшли співробітники Військової прокуратури та Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Військова прокуратура та Агентство візит до редакції наразі не коментують

«Як вони повідомили, мета їх візиту – опис майна, але при цьому вони не пропонують документів і викликали співробітників правоохоронних органів. Ці дії можуть відбитися на виробничому процесі холдингу – безпосередньо роботі журналістів»,-  повідомляється на сайті «Вестей».

Адвокат холдингу Олександр Дульський вважає візит представників Нацагентсва в редацію незаконним.

«Вони прийшли в медіахолдинг без наказу, який повинен бути у них першим же документом, який відкриває двері в приміщення як управителю майна. Кажуть, наказ забрала поліція. Крім того, представник Нацагентства Вахтанг Бочорішвілі привів із собою чоловіка, назвавши його оцінювачем. Дійсно, в законі компанія, яка виграла процедуру закупівлі послуги на надання оцінки агентству, направляє оцінювача. Я запитав цього чоловіка - чи дійсно він оцінювач? він мені відповів, що при собі має лише паспорт. Ні свідоцтва оцінювача, ні витримки про внесення до Єдиного реєстру оцінювачів у нього не було – він відбув за цими документами, але пройшло вже 3 години ... Може, він взагалі детектив НАБУ», – прокоментував адвокат.

«Наш договір оренди розрахований на довгостроковий період, і редакції холдингу мають всі законні підстави здійснювати трудову діяльність на даній території. Своїми діями Військова прокуратура і Нацагентство порушує складний технологічний і редакційний процес, - прокоментувала ситуацію керівник медіахолдингу Ольга Семченко та додала, що розцінює це як політичний тиск та перешкоджання журналістам.

Він також вважає, що Нацагентсво прибуло з метою «задокументувати факт відмови в наданні приміщення».

Повідомлень від Військової прокуратури та Агентства щодо візиту до редакції наразі немає.

У прес-службі Військової прокуратури Центрального регіону України «Детектору медіа» повідомили, що «нічого про це не знають» та пообіцяли узнати деталі та надати інформацію згодом.

У прес-службі Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів «Детектору медіа» повідомили, що «зараз нічого не коментують» з цього приводу та порадили відправити запит.

Нагадаємо, 14 липня Військова прокуратура та Нацполіція провели обшуки в редакції газети «Вести» й «Радио Вести» та інших приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку, у справі «злочинної організації Януковича-Клименка».

Заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу з приводу обшуків висловив сподівання, що газета «Вести» з 14 липня не фінансуватиметься і не виходитиме.

Головна редакторка газети «Вести» Оксана Омельченко заявила, що владі не вдасться припинити вихід газети. Вона також назвала причиною обшуків у редакції низку резонансних публікацій, пов’язаних із діяльністю військової прокуратури й особисто Анатолія Матіоса.

Генеральна прокуратура України у відповідь на запит «Детектора медіа» про результати обшуків повідомила, що це інформація з обмеженим доступом, яка не підлягає оприлюдненню.

Газета «Вести» не зупиняла свій вихід ані 14 липня, ані в наступні будні дні. Архів номерів можна переглянути на сайті «Вестей».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY