Словаччина висунула на «Оскар» українсько-словацький фільм «Межа»

Словаччина висунула на «Оскар» українсько-словацький фільм «Межа»

21 Вересня 2017
4126
21 Вересня 2017
17:25

Словаччина висунула на «Оскар» українсько-словацький фільм «Межа»

4126
20 вересня стало відомо, що Словаччину в боротьбі за «Оскар» представить фільм «Межа», створений спільно з Україною, за підтримки Держкіно.
Словаччина висунула на «Оскар» українсько-словацький фільм «Межа»
Словаччина висунула на «Оскар» українсько-словацький фільм «Межа»

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

«Наш спільний зі Словаччиною фільм "Межа" вчора розпочав свою оскарівську гонку. Ми раді, що наш проект продовжує отримувати світове визнання і дякуємо усім, хто допомагав та підтримував створення фільму! Менше як за два місяці "Межа" вийде у всеукраїнський кінопрокат. Сподіваємось, що наш глядач оцінить фільм з такою ж потужністю, як і світова спільнота», — повідомив український продюсер стрічки Андрій Єрмак.

Світова прем’єра «Межі» відбулася на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах (Чехія), де стрічка отримала приз на кращу режисуру. За контрактом з лондонським сейлз-агентом Film Republic стрічка «Межа» незабаром буде показана  в Туреччині, Чехії та інших європейських країнах.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав творців «Межі» і зазначив: «Вперше в історії за "Оскар" у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою" поборються одразу три українські фільми! Це свідчить про стрімкий розвиток та високий рівень українського кіно, а також про важливість створення фільмів у європейській копродукції».

Раніше воєнна драма «Іній» режисера Шарунаса Бартаса, створена за підтримки Держкіно України, була висунута від Литви претендентом на премію «Оскар». Стрічка створена в копродукції Литви, України, Франції й Польщі - за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Литовського кіноцентру, телеканалу АРТЕ (Франція) та Польського Кіноінституту. Виробниками є кінокомпанії ІнсайтМедіа/Татофільм (Україна), Studija Kinema (Литва), КіnоЕlektron (Франція) та Donten & Lacroix Films (Польща).

90-та церемонія нагородження «Оскар»-2018 відбудеться 4 березня в Лос-Анджелесі.

Нагадаємо, 29 серпня Український Оскарівський комітет оголосив, що на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» від України претендуватиме фільм «Рівень чорного» режисера Валентина Васяновича.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4126
Читайте також
25.11.2017 13:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
3 033
15.11.2017 11:30
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
3 864
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду