Воєнну драму «Іній» режисера Шарунаса Бартаса покажуть в Каннах

Воєнну драму «Іній» режисера Шарунаса Бартаса покажуть в Каннах

20 Квітня 2017
3237
20 Квітня 2017
15:05

Воєнну драму «Іній» режисера Шарунаса Бартаса покажуть в Каннах

3237
Воєнну драму «Іній», що створюється за підтримки Держкіно України, відібрано до участі у «Двотижневику режисерів», що проводиться в рамках 70-го Каннського міжнародного кінофестивалю
Воєнну драму «Іній» режисера Шарунаса Бартаса покажуть в Каннах
Воєнну драму «Іній» режисера Шарунаса Бартаса покажуть в Каннах

Про це 20 квітня під час прес-конференції повідомили організатори 49-го «Двотижневика режисерів», йдеться в прес-релізі Державного агентства України з питань кіно (Держкіно).

«Це неймовірно сильне художнє висловлювання режисера Шарунаса Бартаса про війну, яка триває на сході нашої держави, і яка не залишить байдужими глядачів стрічки. Фільм створений у спільному виробництві європейських країн в рамках стратегії Держкіно щодо інтеграції української кіноіндустрії в загальноєвропейську. Участь цієї картини в "Двотижневику режисерів" демонструє успішність обраного шляху»,– сказав голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Продюсер стрічки Олена Єршова повідомила, що воєнна стрічка знімалася з документальними монологами реальних військових – учасників бойових дій, яких хочуть привезти на презентацію фільму у Канни.

«Фільм Шарунаса Бартаса, можна сказати, вразив членів нашого відбіркового комітету. Таких картин про Україну й з України ми раніше не бачили. Сергій Лозниця у фільмі «Майдан» показав український народ як вершителя своєї долі, в новій картині Шарунаса Бартаса український народ віднаходить голос. Для мене сам акт проговорювання героями фільму якихось очевидних речей зрештою стає свідоцтвом неочевидного для деяких: свою свободу відстоює українська нація», – сказав радник «Двотижневика режисерів» Ігор Гуськов.

Копродукційний проект фільму «Іній» створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Литовського кіноцентру, телеканалу АРТЕ (Франція) та Польського Кіноінституту. Виробниками є кінокомпанії ІнсайтМедіа/Татофільм (Україна), Studija Kinema (Литва), КіnоЕlektron (Франція) та Donten & Lacroix Films (Польща). Загальна вартість виробництва фільму – 39 900 млн грн, сума державної підтримки становить 11 480 млн грн.

Зйомки фільму відбувалися в районах, наближених до зони проведення АТО. У стрічці «Іній» знялися Ванесса Параді, Анджей Хира та інші.

«Двотижневик режисерів» (Quinzaine де Realisateurs) є незалежною секцією, яка проводиться паралельно з головним конкурсом Каннського кінофестивалю і має на меті допомогти кінематографістам та налагодити зв'язок між режисерами, критиками і глядачами. У рамках цієї секції щорічно представлена програма короткометражних та художніх фільмів, а також документального кіно з усього світу.

Нагадаємо, до основного конкурсу Каннського кінофестивалю пройшла драма українського режисера Сергія Лозниці «Лагідна»

Цього року Україна вдесяте буде представлена в Каннах власним павільйоном на професійному майданчику фестивалю кіноринку Marche du Film під гаслом #UkraineIsYourDestination («Україна — твоє призначення»).

70-й Каннський кінофестиваль пройде з 17 по 28 травня 2017 року. Його журі цього року очолить іспанський кінорежисер Педро Альмадовар.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3237
Читайте також
27.02.2018 14:30
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
3 777
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду