detector.media
21.09.2017 17:25
Словаччина висунула на «Оскар» українсько-словацький фільм «Межа»
Словаччина висунула на «Оскар» українсько-словацький фільм «Межа»
20 вересня стало відомо, що Словаччину в боротьбі за «Оскар» представить фільм «Межа», створений спільно з Україною, за підтримки Держкіно.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

«Наш спільний зі Словаччиною фільм "Межа" вчора розпочав свою оскарівську гонку. Ми раді, що наш проект продовжує отримувати світове визнання і дякуємо усім, хто допомагав та підтримував створення фільму! Менше як за два місяці "Межа" вийде у всеукраїнський кінопрокат. Сподіваємось, що наш глядач оцінить фільм з такою ж потужністю, як і світова спільнота», — повідомив український продюсер стрічки Андрій Єрмак.

Світова прем’єра «Межі» відбулася на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах (Чехія), де стрічка отримала приз на кращу режисуру. За контрактом з лондонським сейлз-агентом Film Republic стрічка «Межа» незабаром буде показана  в Туреччині, Чехії та інших європейських країнах.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав творців «Межі» і зазначив: «Вперше в історії за "Оскар" у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою" поборються одразу три українські фільми! Це свідчить про стрімкий розвиток та високий рівень українського кіно, а також про важливість створення фільмів у європейській копродукції».

Раніше воєнна драма «Іній» режисера Шарунаса Бартаса, створена за підтримки Держкіно України, була висунута від Литви претендентом на премію «Оскар». Стрічка створена в копродукції Литви, України, Франції й Польщі - за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Литовського кіноцентру, телеканалу АРТЕ (Франція) та Польського Кіноінституту. Виробниками є кінокомпанії ІнсайтМедіа/Татофільм (Україна), Studija Kinema (Литва), КіnоЕlektron (Франція) та Donten & Lacroix Films (Польща).

90-та церемонія нагородження «Оскар»-2018 відбудеться 4 березня в Лос-Анджелесі.

Нагадаємо, 29 серпня Український Оскарівський комітет оголосив, що на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» від України претендуватиме фільм «Рівень чорного» режисера Валентина Васяновича.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY