СБУ затримала адміністратора сепаратистських груп у соцмережах

СБУ затримала адміністратора сепаратистських груп у соцмережах

3 Серпня 2017
1326
3 Серпня 2017
13:19

СБУ затримала адміністратора сепаратистських груп у соцмережах

1326
У Києві Служба безпеки України (СБУ) затримала власника та адміністратора кількох антиукраїнських спільнот у соціальних мережах
СБУ затримала адміністратора сепаратистських груп у соцмережах
СБУ затримала адміністратора сепаратистських груп у соцмережах

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Виконуючи завдання своїх кураторів, т.зв. прес-секретар та активний учасник антиукраїнської сепаратистської організації створив розгалужену мережу веб-ресурсів та спільнот в соціальних мережах, які використовував для закликів до захоплення державної влади, поширення антиукраїнських матеріалів, підтримки військової агресії РФ проти України, просування ідей створення т.зв. «новоросії»», – повідомляє СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання чоловіка СБУ вилучили комп'ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 1 серпня слідчі СБУ оголосили про підозру в державній зраді житомирському блогеру-журналісту, який за вказівкою російських кураторів готував та поширював антиукраїнські матеріали. Блогеру загрожує покарання до 15 років позбавлення волі

У червні співробітники СБУ викрили мешканця Павлограда на Дніпропетровщині, який адміністрував сепаратистські спільноти у російській соціальній мережі «ВКонтакте».

Цього ж місяця СБУ викрила у Київській, Миколаївській, Хмельницькій та Харківській областях чоловіків, які на виконання завдань кураторів з російських спецслужб розміщували в соціальних мережах «ВКонтакте» та «Одноклассники» заклики до масових заворушень до Дня Конституції України.

Фото: прес-центр СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1326
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду