На Луганщині головреду районної газети винесли вирок за сепаратистські матеріали

На Луганщині головреду районної газети винесли вирок за сепаратистські матеріали

21 Серпня 2017
1209

На Луганщині головреду районної газети винесли вирок за сепаратистські матеріали

1209
Новоайдарський районний суду Луганської області засудив головного редактора газети «Вісті Новоайдарщини» до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання строком на 2 роки за публічні антиукраїнські заклики
На Луганщині головреду районної газети винесли вирок за сепаратистські матеріали
На Луганщині головреду районної газети винесли вирок за сепаратистські матеріали

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

«Розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року редактор одного з  друкованих видань у Луганській області одержав вказівку від так званих "організаторів референдуму"  на підтримку терористичної організації  "ЛНР" щодо розміщення заміток антиукраїнського характеру та публічних закликів до вчинення дій, з метою зміни меж територій або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України в газеті "Вісті Новоайдарщини"», – повідомляє прокуратура.

Зазначено також, що чоловік «повністю визнав свою провину в умисному розповсюдженні сепаратистських матеріалів» та розкаявся. Між луганчанином та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Головреда «Вістей Новоайдарщини» визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та засуджено до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання строком на 2 роки.

 

Нагадаємо, 3 серпня стало відомо, що в Житомирі на два місяці взято під варту 32-річного блогера, який підозрюється у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України. Його було арештовано без права на заставу. Адвокат подаватиме апеляцію.

Крім того, днями співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали на Запоріжжі інформаторку так званої «інформаційної служби політвідділу міністерства оборони» терористичної організації «ДНР», яка яка позиціонувала себе відомим регіональним блогером, систематично за матеріальну винагороду збирала та передавали терористам інформацію про переміщення, місця дислокації, озброєння та чисельність Збройних Сил України, які задіяні у проведенні антитерористичної операції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1209
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду