На Запоріжжі CБУ затримала блогерку-інформаторку бойовиків

На Запоріжжі CБУ затримала блогерку-інформаторку бойовиків

17 Серпня 2017
1361
17 Серпня 2017
12:00

На Запоріжжі CБУ затримала блогерку-інформаторку бойовиків

1361
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали на Запоріжжі інформаторку так званої «інформаційної служби політвідділу міністерства оборони» терористичної організації «ДНР»
На Запоріжжі CБУ затримала блогерку-інформаторку бойовиків
На Запоріжжі CБУ затримала блогерку-інформаторку бойовиків

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що мешканка Мелітополя, яка позиціонувала себе відомим регіональним блогером, систематично за матеріальну винагороду збирала та передавали терористам інформацію про переміщення, місця дислокації, озброєння та чисельність Збройних Сил України, які задіяні у проведенні антитерористичної операції», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що зібрану інформацію жінка передавала мобільним зв’язком та через інтернет, а також «доповідала» куратору про суспільно-політичну ситуацію у Мелітополі та районі.

«На завдання кураторів «ДНР» зловмисниця також публікувала у різних інформаційно-політичних пабліках антиукраїнські матеріали із закликами до зміни меж території України, насильницької зміни конституційного ладу та інші тенденційні тексти для збільшення соціальної напруги у суспільстві та дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіоні», – повідомляє СБУ.

Під час обшуку співробітники СБУ вилучили комп’ютерну техніку, засоби зв'язку, фото- та відеотехніку з доказами передачі інформації терористичній організації «ДНР».

Відкрито кримінальне провадження за ст. ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) та 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, 3 серпня в Житомирі на два місяці взято під варту 32-річного блогера, який підозрюється у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України. Його було арештовано без права на заставу. Адвокат блогера подаватиме апеляцію на арешт.

 Фото: прес-центр СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1361
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду