«Шансон» і Нацрада вирішуватимуть питання штрафу в суді

«Шансон» і Нацрада вирішуватимуть питання штрафу в суді

2 Серпня 2017
2042
2 Серпня 2017
16:13

«Шансон» і Нацрада вирішуватимуть питання штрафу в суді

2042
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила через суд стягувати з радіо «Шансон» штраф у розмірі 294 тис. 360 грн. Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 27 липня.
«Шансон» і Нацрада вирішуватимуть питання штрафу в суді
«Шансон» і Нацрада вирішуватимуть питання штрафу в суді

Санкція штрафу була застосована до радіо «Шансон» рішенням Нацради від 22 грудня 2016 року. Регулятор покарав радіостанцію за трансляцію пісні Дениса Майданова «Тихий океан», у якому була пропаганда і популяризація Військово-морського флоту держави-агресора. Нацрада розцінила трансляцію цієї пісні як «заклики до розв’язання агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової, релігійної ворожнечі та ненависті», за що законом передбачено штраф без попередження у розмірі 25% ліцензійного збору.

Радіо «Шансон» штрафу не сплатило. Представник Business Radio Group, до складу якої входить радіостанція, на засіданні Нацради повідомив, що «Шансон» оскаржив санкцію в суді. Розгляд справи призначений на 9 жовтня. На його думку, Нацрада не має звертатися до суду з позовом про стягнення штрафу, доки сам штраф оскаржується ліцензіатом. Але члени Нацради вирішили інакше: всі одноголосно підтримали звернення до суду.

Нагадаємо, призначена Нацрадою позапланова перевірка радіо «Шансон» зафіксувала, що 2 листопада о 19:22 в ефірі радіостанції пролунала пісня Дениса Майданова «Тихий океан», у якій прославляється Військово-морський флот Російської Федерації. 22 грудня Нацрада оштрафувала радіо «Шансон» за трансляцію цієї пісні на суму близько 300 тис. грн.

Це був не перший випадок, коли Нацрада фіксувала в ефірі радіо «Шансон» пісню з прославлянням держави-агресора. 14 серпня 2016 року регулятор почув на «Шансоні» пісню Аріни Крамер «Сегодня все спокойно» («Спецназ»), у якій прославляється російський спецназ. 24 листопада 2016 року Нацрада вирішила пробачити радіо «Шансон» цей інцидент: регулятор узяв до відома наявність порушень і зобов’язав мовника більше не допускати такого. Але станом на той момент уже була призначена позапланова перевірка через пісню Дениса Майданова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2042
Читайте також
21.02.2019 15:58
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду