Нацрада оштрафувала радіо «Шансон» на 300 тис. грн за пісню про російський флот

Нацрада оштрафувала радіо «Шансон» на 300 тис. грн за пісню про російський флот

22 Грудня 2016
2760
22 Грудня 2016
15:49

Нацрада оштрафувала радіо «Шансон» на 300 тис. грн за пісню про російський флот

2760
22 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати радіо «Шансон» за трансляцію пісні, що вихваляє російський військово-морський флот.
Нацрада оштрафувала радіо «Шансон» на 300 тис. грн за пісню про російський флот
Нацрада оштрафувала радіо «Шансон» на 300 тис. грн за пісню про російський флот

Призначена Нацрадою позапланова перевірка радіо «Шансон» зафіксувала, що 2 листопада о 19:22 в ефірі радіостанції пролунала пісня Дениса Майданова «Тихий океан», у якій прославляється Військово-морський флот Російської Федерації.

На думку членів Нацради, це є пропагандою органів держави-агресора. Тому вони вирішили оштрафувати радіо «Шансон» на 25% розміру ліцензійного збору за «заклики до розв’язання агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової, релігійної ворожнечі та ненависті». Орієнтовна сума штрафу становитиме близько 300 тис. грн.

Зауважимо, що це не перший випадок, коли Нацрада фіксує в ефірі радіо «Шансон» пісню з прославлянням держави-агресора. 14 серпня регулятор почув на «Шансоні» пісню Аріни Крамер «Сегодня все спокойно» («Спецназ»), у якій прославляється російський спецназ. 24 листопада Нацрада розглянула результати позапланової перевірки і вирішила пробачити радіо «Шансон» цей інцидент: регулятор узяв до відома наявність порушень і зобов’язав мовника більше їх не припускатися. Але станом на той момент уже була призначена позапланова перевірка через пісню Дениса Майданова.

Нагадаємо, що згідно з новими нормами законодавства, що набули чинності в листопаді 2016 року, за низку найбільших порушень (їх перелік визначений законом) Нацрада має накладати на мовників штраф у розмірі 25% ліцензійного збору, не застосовуючи перед тим санкцію попередження. За менш грубі порушення Нацрада може стягувати з мовників штраф у розмірі 10% або 5% ліцензійного збору, але тільки після оголошення мовникам попередження. Раніше Нацрада в усіх випадках Нацрада могла стягувати штрафи виключно після попередження.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2760
Читайте також
21.02.2019 15:58
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 357
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sparrov
2652 дн. тому
Невже НацРада прозріла і побачила який абсуд відбується на наших радіо та ТБ-каналах! Дивно що радіо/ТБ ще прямим текстом не кричать що варто бомбити міста України.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду