Редактор запорізької районки повідомляє про «рейдерське захоплення газети»

Редактор запорізької районки повідомляє про «рейдерське захоплення газети»

13 Липня 2017
2013
13 Липня 2017
10:03

Редактор запорізької районки повідомляє про «рейдерське захоплення газети»

2013
У Розівському районі Запорізької області звільнили головного редактора газети «Роз-інформ» Людмилу Подрєз та призначили виконувача обов’язків без згоди колективу. Наразі три журналіста, що працюють у редакції, не мають змоги випускати газету
Редактор запорізької районки повідомляє про «рейдерське захоплення газети»
Редактор запорізької районки повідомляє про «рейдерське захоплення газети»

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

За словами головреда видання Людмили Подрєз, відбувається рейдерське захоплення газети, «адже днями новопризначений в.о. прийшов у редакцію, намагався забрати печатку і отримати доступ до електронної пошти видання».

За її словами, районна влада дала вказівку друкарні, яка надає газеті послуги, не друкувати видання.

Нагадаємо, конфлікт між районною радою і редакцією «Роз-інформ» триває вже близько року, колишня заступниця голови райради вимагала показувати сторінки видання перед друком. Згодом у редакції виникли складності із роздержавленням, звільнили головреда. Утім, «Роз-інформ» таки увійшла до переліку ЗМІ, які оприлюднені в урядовій постанові як учасники першого етапу реформування

«Наше видання таки увійшло в перелік ЗМІ, які роздержавлюються в першому етапі. Але ми нічого не можемо зробити, бо газету практично знищують. Я подала до суду щодо незаконного рішення про моє звільнення, але в суд першої інстанції виграла частково: звільнення визнано незаконним, але немає рішення про поновлення мене на посаді та відшкодування заробітної плати. Зараз я працюю без зарплати. Я подала на апеляцію щодо цих моментів, а в свою чергу райрада подала на те, щоб прийняте судове рішення скасувати. Отож, поки тривають суди, жодних кроків до реформування ми не можемо робити», – розповіла пані Подрєз.

Скаржиться, що через те, що в газеті «постійна напруга у зв’язку з приходом незнайомих людей», три людини, що працюють у редакції, не мають змоги її випускати.

«У нас тут уже мало не весь райвідділ поліції був: ми викликаємо поліцію чи не щодня. Щодня пишемо кудись заяви, але ніхто нічого не робить. Хіба це не рейдерське захоплення?» – розказала редактор.

НСЖУ зазначає, що в ситуацію свого часу втручався голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, який запевняв, що протиправні дії районних чиновників перетворяться на карну справу і не дозволить нікому чинити тиск на ЗМІ, але ситуація не змінилася.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко зазначив, що на початку року Людмила Подрєз уже отримувала допомогу від медіаюриста Людмили Панкратової  у співпраці зі Спілкою, зокрема, редактору допомагали готувати документи до суду. Нині НСЖУ шукатиме шляхи, як далі підтримати редакцію у відстоюванні її законних прав на незалежність.

«Дії влади на Розівщині – це відверте свавілля і нахабне ігнорування державної політики, якою декларується всебічна підтримка медіареформ.  Гадаю, вище державне керівництво  та лідери політичних сил мають звернути увагу на цю ситуацію, а правоохоронні органи нарешті відреагувати належним чином. А запорізький губернатор має не на публіку говорити як він підтримує журналістів, а захищати  їх на ділі», – зазначив пан Томіленко.

Як писав «Детектор медіа», у січні пані Подрєз повідомила, що судитиметься з Розівською районною радою (Запорізька область), яка перешкоджає виданню роздержавлюватися й хоче її звільнити.

Фото: Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2013
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду