Держкомтелерадіо сприятиме створенню візуального проекту «Зал комунальної преси»

Держкомтелерадіо сприятиме створенню візуального проекту «Зал комунальної преси»

21 Червня 2017
1048
21 Червня 2017
17:54

Держкомтелерадіо сприятиме створенню візуального проекту «Зал комунальної преси»

1048
Перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак під час зустрічі із засновником Музейю-архіву преси, істориком і журналістом Вахтангом Кіпіані заявив, що відомство сприятиме створенню візуального проекту «Зал комунальної преси» цього музею.
Держкомтелерадіо сприятиме створенню візуального проекту «Зал комунальної преси»
Держкомтелерадіо сприятиме створенню візуального проекту «Зал комунальної преси»

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

У фондах Музею-архіву зберігається понад 30 тисяч найменувань газет і журналів , які за 32 роки самотужки зібрав Вахтанг Кіпіані. У пошуках своїх експонатів журналіст об’їздив віддалені села та всі обласні центри України, відвідав Росію, країни Балтії, Європу, Америку. Довгий час свою приватну колекцію журналіст зберігав удома, частково — в підвалі Києво-Могилянської академії, видавництві «Дух і Літера». Кілька років тому колекціонер заснував перший і єдиний в Україні відкритий громадський приватний музей.  

Богдан Червак та Вахтанг Кіпіані обговорили питання створення нового розділу музею, в якому були б зібрані всі сучасні реформовані комунальні ЗМІ. Крім друкованих екземплярів газет до музею можна буде надавати й оцифровані версії видань. У планах фундатора музею – зробити відкритий для кожного інтернет-музей. Зараз створено перший розділ візуального проекту «Зал комунальної преси», куди увійшли оцифровані видання 20-років минулого століття.  Електронні версії газет, які роздержавлюються, слід надсилати на адресу музею samvydav@gmail.com.

«Держкомтелерадіо всіляко сприятиме створенню цього проекту. Адже ми є сучасниками важливої історичної події, коли друковані ЗМІ позбуваються впливу органів влади і місцевого самоврядування, стають насправді самостійними і незалежними. Завтра це буде вже перегорнута сторінка історії, і хтось у пошуках старих газет буде їздити по містах України. Отже наше завдання – зберегти досвід найбільшої медійної реформи часів незалежної України для нащадків», - зазначив Богдан Червак.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності 1 січня 2016 року.

За даними Держкомтелерадіо, станом на 23 травня повністю реформувалися 49 комунальних і державних видань з 244, які пішли на перший етап реформування, 127 юридичних осіб перебувають у стані припинення; 33 очікують перереєстрації і тільки 36 не підготували документів для реформування взагалі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1048
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду