Цього року фінансової підтримки реформованим редакціям не буде – НСЖУ

Цього року фінансової підтримки реформованим редакціям не буде – НСЖУ

3 Серпня 2017
1958
3 Серпня 2017
09:41

Цього року фінансової підтримки реформованим редакціям не буде – НСЖУ

1958
Національна спілка журналістів України (НСЖУ) повідомляє, що у Державному бюджеті України на 2017 рік видатки на державну підтримку реформованим редакціям не передбачені
Цього року фінансової підтримки реформованим редакціям не буде – НСЖУ
Цього року фінансової підтримки реформованим редакціям не буде – НСЖУ

Таку відповідь надало Міністерство фінансів Державному комітету телебачення і радіомовлення,  який направив на розгляд відповідну постанову Кабміну «Про затвердження Порядку надання державної підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження».

Як повідомляють на запит НСЖУ у Держкомітеті, було надано також узгоджені пропозиції Мінфіну до проекту змін Держбюджету на 2017 рік, згідно з якими пропонувалося закласти 8, 7 млн грн. на державну підтримку видань (по 50 тис грн. на одну редакцію, розрахунково на 174 видання). 

НСЖУ повідомляє, що пропозиції Держкомтелерадіо підтримали Міністерство інформаційної політики, профільний Комітет Верховної Ради з питань свободи слова, із зауваженнями погодило проект постанови Мінекономрозвитку, а Мінфін – не підтримав. Зрештою, при голосуванні у парламенті змін до Державного бюджету України на 2017 рік поправка про фінансову підтримку реформованим газетам не розглядалася.

«Фінансова підтримка є важливою для реформованих видань, особливо тих, що видаються у маленьких містах або селищах, де досить важко залучати рекламні кошти і швидко стати на ноги, – прокоментував голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Тим більше, що на початковому етапі реформи влада декларувала свої наміри допомоги газетам, що йдуть у роздержавлення. І це є зобов’язання, прописане у Законі про реформування. Сподіваємося, допомога буде реальною, а не декларативною».

За повідомленням Держкомтелерадіо, відповідні пропозиції вже надано Мінфіну при формуванні проекту Державного бюджету України на 2018 рік.

Як писав «Детектор медіа», реформовані редакції не можуть претендувати на комунальні приміщення. Вимоги влади передати приміщення, що перебувають на балансі редакцій комунальних ЗМІ, на баланс органів місцевого самоврядування і укласти договори про оренду є законними

Фото: Відповіді на питання

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1958
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду