У «Страна.ua» обшук, Ігоря Гужву затримано – Юрій Луценко

У «Страна.ua» обшук, Ігоря Гужву затримано – Юрій Луценко

22 Червня 2017
4019
22 Червня 2017
23:02

У «Страна.ua» обшук, Ігоря Гужву затримано – Юрій Луценко

4019
22 червня увечері в редакції інтернет-видання «Страна.ua» відбувається обшук. Затримано головного редактора видання Ігоря Гужву, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.
У «Страна.ua» обшук, Ігоря Гужву затримано – Юрій Луценко
У «Страна.ua» обшук, Ігоря Гужву затримано – Юрій Луценко

Про обшуки «Страна.ua» повідомила на своєму сайті. Також про це написала заступниця головного редактора Світлана Крюкова на своїй сторінці у Facebook.

Спершу пані Крюкова повідомила, що в редакцію проводити обшук прийшли співробітники СБУ, близько 15-20 осіб, які заблокували приміщення, де перебували троє співробітників редакції, у тому числі головний редактор Ігор Гужва. Згодом пані Крюкова уточнила, що обшук проводять співробітники Національної поліції України. Але міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відповів у коментарях пані Крюковій, що Нацполіція не веде цієї справи - цим займається прокуратура міста Києва, СБУ, та до групи залучили слідчого поліції.

Ігор Гужва в коментарі «Українським новинам» заявив, що люди, які представилися співробітниками Нацполіції, взяли редакцію «штурмом», виламавши двері. Вони надали постанову суду про обшук у справі про нібито вимагання грошей у народного депутата Дмитра Лінька з фракції Радикальної партії. «Пару місяців тому до нас приходили люди від Лінька. Пропонували 20 тис. доларів, щоб ми зняли один матеріал. Ми відмовилися. От відтоді нам і намагаються шити кримінальну справу», - сказав він.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що Ігоря Гужву затримано за підозрою у вимаганні та отриманні 10 тис. доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів про чинного політика. «За матеріалами ДФС і прокуратури м. Києва затримано І. Гужву, який вимагав і отримав 10 тис дол за нерозміщення компроментуючих матеріалів на діючого політика. У слідства наявні відео та аудіо докази», - повідомив пан Луценко.

Нагадаємо, що також Ігор Гужва є обвинуваченим у кримінальній справі про ухилення від сплати податків на суму 17,8 млн грн ТОВ «Вісті мас-медіа» (компанія – колишній засновник і видавець газети «Вести», яку очолював Ігор Гужва). Справа розглядається в суді.

Нещодавно у Львові співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією та прокуратурою викрили львівського редактора інтернет-видання на вимаганні хабара у розмірі $500 від керівника філіі державного підприємства. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Фото: Юрій Луценко, Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4019
Читайте також
09.08.2017 16:15
Артем Захарченко
Олексій Півторак
«Детектор медіа»
3 679
23.06.2017 17:23
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
3 951
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду