Гужва вважає, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація»

Гужва вважає, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація»

23 Червня 2017
1926

Гужва вважає, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація»

1926
Вранці 23 червня головний редактор «Страни.ua» Ігор Гужва вийшов на зв'язок і повідомив, що проти видання готувалася провокація
Гужва вважає, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація»
Гужва вважає, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація»

Про це пише «Страна.ua».

«Ще в середині квітня мені сказали, що проти мене порушено справу щодо вимагання у якогось народного депутата. Я тоді здивувався цій інформації, тому що нічого такого навіть і близько не було. Але в кінці квітня до мене надійшли пропозиції зняти з сайту за великі суми кілька матеріалів про Ляшко. Я відмовився.

В середині травня на мене вийшли знову з подібною пропозицією, але хотіли зняти конкретно один матеріал – про конфлікт Іллі Ківи і нардепа від радикальної партії Ляшко на прізвище Лінько. Суму запропонували в 20 000 доларів. Я знову відмовився.

До того ж, склавши 2+2, я на той час вже розумів, що це точно підстава. З тих пір ні від Лінько, ні від Ляшка до мене більше з пропозиціями не приходили. Аж до 22 червня, коли якісь люди представившись поліцією, увірвалися до нас в редакцію. Вони зачитали якийсь документ, який вони назвали "ухвалою суду" і який, як вони самі потім зізналися, є нікчемним (тому обшук по ньому і не проводили).

У цьому "документі" і був згаданий і Лінько, і 20 000 доларів. Чому прийшли? Мабуть, набридло чекати коли я почну "вимагати" щось у Лінько і вирішили вже приступити до дій (справа-то вели з квітня – шкода кидати). Загалом, вся ця історія – заздалегідь спланована провокація проти мене і проти "Країни". Як і будь-яка провокація приречена на провал. Прорвемося! Залишайтеся з нами», – розказав пан Гужва.

Нагадаємо, 22 червня увечері в редакції інтернет-видання «Страна.ua» відбувся обшук із затриманням головного редактора видання Ігоря Гужви. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Ігоря Гужву затримано за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тис. доларів в одного з політиків.

Ігор Гужва заявив, що правоохоронці надали постанову суду про обшук у справі про нібито вимагання грошей у народного депутата Дмитра Лінька з фракції Радикальної партії. «Пару місяців тому до нас приходили люди від Лінька. Пропонували 20 тис. доларів, щоб ми зняли один матеріал. Ми відмовилися. От відтоді нам і намагаються шити кримінальну справу», - сказав він.

Близько 4 ранку 23 червня головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужву правоохоронці доставили в Головне управління МВС України в Києві. Начебто, запланований обшук у нього вдома. Адвокати повідомляють, що Гужву хочуть затримати за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу (КПК) (затримання на місці злочину або після вчинення злочину) та планують допитати в якості підозрюваного і відправити в ізолятор тимчасового утримання.

Нагадаємо, що також Ігор Гужва є обвинуваченим у кримінальній справі про ухилення від сплати податків на суму 17,8 млн грн ТОВ «Вісті мас-медіа» (компанія – колишній засновник і видавець газети «Вести», яку очолював Ігор Гужва). Справа розглядається в суді.

Нещодавно у Львові співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією та прокуратурою викрили львівського редактора інтернет-видання на вимаганні хабара у розмірі $500 від керівника філіі державного підприємства. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1926
Читайте також
23.06.2017 17:23
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
3 957
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду