Геращенко намагається з’ясувати всі обставити зникнення журналіста Станіслава Асєєва (Васіна)

Геращенко намагається з’ясувати всі обставити зникнення журналіста Станіслава Асєєва (Васіна)

16 Червня 2017
1328
16 Червня 2017
17:56

Геращенко намагається з’ясувати всі обставити зникнення журналіста Станіслава Асєєва (Васіна)

1328
Перша заступниця голови Верховної Ради України, представниця України в гуманітарній підгрупі Мінського процесу Ірина Геращенко заявила, що зараз встановлюються всі подробиці щодо захоплення бойовиками українського блогера, журналіста Станіслава Асєєва (Васіна), який зник 2 червня в окупованому Донецьку.
Геращенко намагається з’ясувати всі обставити зникнення журналіста Станіслава Асєєва (Васіна)
Геращенко намагається з’ясувати всі обставити зникнення журналіста Станіслава Асєєва (Васіна)

Про це вона сказала в інтерв’ю газеті «Факты».

«Поки намагаємося дізнатися всі деталі», - відповіла вона на запитання журналіста видання про долю зниклого Станіслава Асєєва.

Ірина Геращенко також зазначила, що інколи будь-яка згадка про особу, що перебуває у полоні російських найманців на Донбасі, тільки шкодить її звільненню.

«У чому ще жах того, що відбувається? Коли в Мінську ти починаєш акцентувати увагу на чиїйсь долі, інша сторона, бачачи твою зацікавленість і біль за цю людину, відразу блокує все. Я іноді боюся говорити про будь-кого, щоб не нашкодити», - сказала вона.

Раніше Ірина Геращенко заявила, що про зникнення журналіста Стаса Асєєва поінформовані компетентні органи.

Нагадаємо, першим про зникнення пана Васіна повідомив екс-депутат Єгор Фірсов. За його словами, в угрупованні «ДНР» родичам Станіслава Васіна не дають інформації про його місце перебування.

Журналіст не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Донбас.Реалії» з 2 червня. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook – зламали.

Згодом пан Фірсов повідомив, що Станіслав Васін останній раз виходив на зв'язок із своєю матір’ю в обід 2-го червня, коли під'їжджав до Донецька. Він повини був приїхати до неї 3-го, але так і не приїхав. За словами екс-депутата, звернення до місцевої міліції та безпосередньо в МГБ нічого не дали. 8 червня поліція відкрила провадження за фактом зникнення журналіста.

9 червня редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свобода») Тетяна Якубович заявила, що поки не вдалося отримати інформацію про можливе місце перебування українського журналіста.

Перший заступник головного редактора видання «Дзеркало тижня» (DT.UA) Сергій Рахманін повідомив, що Станіслав Васін – це псевдонім журналіста, публіциста, письменника Стаса Асєєва, якого, як повідомляє екс-депутат Єгор Фірсов, захопили у полон бойовики «ДНР». Журналіст підкреслює, що «ми обов'язково мусимо витягнути» Станіслава Асєєва з полону. Пані Якубович підтвердила повідомлення Сергія Рахманіна. Вона також заявила, що Станіслав Асєєв працював на окупованій території виключно як журналіст.

В Службі безпеки України повідомили, що поінформовані про зникнення 2 червня українського журналіста, публіциста Станіслава Асєєва, який жив в Донецьку з моменту окупації та писав для українських ЗМІ, і ведуть його пошуки.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) занепокоєна зникненням в окупованому Донецьку 27-річного Станіслава Асєєва. Спілка просить представників міжнародних місій, які працюють у Донецьку, допомогти з'ясувати місцезнаходження блогера та якої допомоги він потребує.

Єгор Фірсов повідомив про підготовку документів на включення журналіста, блогера Станіслава Асєєва (Васіна) на обмін полоненими в рамках Мінського переговорного процесу.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1328
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду