Сергій Рахманін розкрив справжнє прізвище захопленого в полон бойовиками «ДНР» українського журналіста

Сергій Рахманін розкрив справжнє прізвище захопленого в полон бойовиками «ДНР» українського журналіста

10 Червня 2017
2193

Сергій Рахманін розкрив справжнє прізвище захопленого в полон бойовиками «ДНР» українського журналіста

2193
Перший заступник головного редактора видання «Дзеркало тижня» (DT.UA) Сергій Рахманін повідомив, що Станіслав Васін – це псевдонім журналіста, публіциста, письменника Стаса Асєєва, якого, як повідомляє екс-депутат Єгор Фірсов, захопили у полон бойовики «ДНР».
Сергій Рахманін розкрив справжнє прізвище захопленого в полон бойовиками «ДНР» українського журналіста
Сергій Рахманін розкрив справжнє прізвище захопленого в полон бойовиками «ДНР» українського журналіста

Про це Сергій Рахманін написав у статті «Земля Стаса».

«Публіцист і письменник Стас Асєєв мав вагомі підстави приховувати своє справжнє ім'я. Ми наважилися оприлюднити його лише тоді, коли щезла надія, що наш колега у безпеці й на свободі. Востаннє Стас виходив на зв'язок ще 2 червня. Відтоді його телефон мовчить, квартиру перевернуто догори дном, його місцезнаходження офіційно невідоме, а "васінський" аккаунт у ФБ, який прокинувся днями, заговорив підозріло незнайомим голосом»,- зазначив перший заступник головреда «Дзеркала тижня».

Сергій Рахманін підтвердив, що Стас Асєєв писав про події на окупованій частині Донбасу і змушений був це робити під псевдонімом.

«Будь-котрий із текстів Стаса в умовах окупації автоматично перетворювався на текст вироку. Він це знав. Однак до викрадення залишався ревним хронікером подій по другий бік розмежування. Його тексти — дуже різні (цільнометалеві, осколково-рвані, жорсткі, філософські, іронічні) — однаковою мірою відзначені страждальною силою. Здавалося, Стас намагається перетворити свої статті на тонкі й міцні нитки, котрі старанно протягує під колючим дротом ненависті, що три з гаком роки тому розпоров країну», - написав Сергій Рахманін.

Він підкреслює, що «ми обов'язково мусимо витягнути» Станіслава Асєєва з полону.

Нагадаємо, колишній депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення у Донецьку журналіста, письменника Станіслава Васіна. Він також припустив, що його могли взяти в полон.

Станіслав Васін не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Донбас.Реалії» з 2 червня. У редакції припустили, що журналіста могли взяти в полон бойовики «ДНР», а його сторінку у Facebook – зламали.

Згодом колишній народний депутат Єгор Фірсов повідомив, що Станіслав Васін останній раз він виходив на зв'язок із своєю матір’ю в обід 2-го червня, коли під'їжджав до Донецька. Він повини був приїхати до неї 3-го, але так і не приїхав. За словами екс-депутата, звернення до місцевої міліції та безпосередньо в МГБ нічого не дали.

Як повідомив Єгор Фірсов, 8 червня поліція відкрила провадження за фактом зникнення журналіста.

9 червня редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свобода») Тетяна Якубович заявила, що поки не вдалося отримати інформацію про можливе місце перебування українського журналіста Станіслава Васіна, який зник 2 червня в контрольованому бойовиками «ДНР» Донецьку.

На фото - Стас Асєєв

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2193
Читайте також
10.06.2017 22:48
Сергій Рахманін, «Дзеркало тижня»
1 206
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду