Редакторка «Донбас.Реалії» заявляє, що Станіслав Асєєв (Васін) працював в окупованому Донецьку виключно як журналіст

Редакторка «Донбас.Реалії» заявляє, що Станіслав Асєєв (Васін) працював в окупованому Донецьку виключно як журналіст

10 Червня 2017
3456

Редакторка «Донбас.Реалії» заявляє, що Станіслав Асєєв (Васін) працював в окупованому Донецьку виключно як журналіст

3456
Редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свобода») Тетяна Якубович підтвердила попереднє повідомлення першого заступника головного редактора видання «Дзеркало тижня» (DT.UA) Сергія Рахманіна, що Станіслав Васін – це псевдонім журналіста, публіциста, письменника Стаса Асєєва, якого, як повідомляє екс-депутат Єгор Фірсов, захопили у полон бойовики «ДНР».
Редакторка «Донбас.Реалії» заявляє, що Станіслав Асєєв (Васін) працював в окупованому Донецьку виключно як журналіст
Редакторка «Донбас.Реалії» заявляє, що Станіслав Асєєв (Васін) працював в окупованому Донецьку виключно як журналіст

Про це вона написала 10 червня у своєму Facebook.

«Так сталось, що вчора було розкрите справжнє ім'я Стаса Васіна - друзі вирішили, що так буде краще - тому і нам немає сенсу його далі приховувати. За час, що ми працювали зі Станіславом Асєєвим, він написав десятки репортажів, нарисів і фоторепортажів для "Донбас.Реалії". Незабаром зберу їх в одну підбірку, тому що насправді це те, що має бути перед очима в кожного, хто хоче знати, що відбувається по інший бік лінії розмежування», - написала Тетяна Якубович.

Вона заявила, що Станіслав Асєєв працював виключно як журналіст.

«Це була звичайна, професійна і - так, дуже талановита - журналістська робота, а ніякий не шпіонаж, що йому, як ми підозрюємо, тепер можуть інкримінувати окупаційні органи. Станіслав просто описував довколишнє життя, яке бачив на власні очі, і бачити яке іншій частині країни забороняли», - зазначила вона.

Редакторка також повідомила, що Станіслав Асєєв усвідомлював небезпеку, яка йому загрожує на окупованій бойовиками території Донеччини.

«На сайті "Радіо Свобода" в розділі Донбасу досі висить закріпленим дописом його "інструкція з безпеки". Ми ніколи не наважувались йому будь-що радити, розуміючи, що він устократ краще усе знає, і радити може лише сам. Працювати там було його рішенням і ризиком, але Стас робив це з розумом. Те, що сталось, доводить, що не застрахований ніхто - що, однак, не означає, що його рекомендації були неефективними», - написала вона.

Нагадаємо, колишній депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення у Донецьку журналіста, письменника Станіслава Васіна. Він також припустив, що його могли взяти в полон.

Станіслав Васін не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Донбас.Реалії» з 2 червня. У редакції припустили, що журналіста могли взяти в полон бойовики «ДНР», а його сторінку у Facebook – зламали.

Згодом колишній народний депутат Єгор Фірсов повідомив, що Станіслав Васін останній раз він виходив на зв'язок із своєю матір’ю в обід 2-го червня, коли під'їжджав до Донецька. Він повини був приїхати до неї 3-го, але так і не приїхав. За словами екс-депутата, звернення до місцевої міліції та безпосередньо в МГБ нічого не дали.

Як повідомив Єгор Фірсов, 8 червня поліція відкрила провадження за фактом зникнення журналіста.

9 червня редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свобода») Тетяна Якубович заявила, що поки не вдалося отримати інформацію про можливе місце перебування українського журналіста Станіслава Васіна, який зник 2 червня в контрольованому бойовиками «ДНР» Донецьку.

Перший заступник головного редактора видання «Дзеркало тижня» (DT.UA) Сергій Рахманін повідомив, що Станіслав Васін – це псевдонім журналіста, публіциста, письменника Стаса Асєєва, якого, як повідомляє екс-депутат Єгор Фірсов, захопили у полон бойовики «ДНР». Журналіст підкреслює, що «ми обов'язково мусимо витягнути» Станіслава Асєєва з полону.

На фото – Стас Асєєв

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3456
Читайте також
10.06.2017 22:48
Сергій Рахманін, «Дзеркало тижня»
1 218
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду