У російських соцмережах виявлено близько 800 антиукраїнських груп – Грицак

У російських соцмережах виявлено близько 800 антиукраїнських груп – Грицак

25 Травня 2017
2491
25 Травня 2017
12:22

У російських соцмережах виявлено близько 800 антиукраїнських груп – Грицак

2491
Служба безпеки України (СБУ) виявила у «ВКонтакте» та «Одноклассниках» близько 800 антиукраїнських груп.
У російських соцмережах виявлено близько 800 антиукраїнських груп – Грицак
У російських соцмережах виявлено близько 800 антиукраїнських груп – Грицак

Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак під час прес-конференції, повідомляє «Укрінформ».

«Ми нарахували у цих соцмережах близько 800 груп антиукраїнської спрямованості», – сказав він.

За словами пана Грицака, адміністратори соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассниках» не реагували на відповідні звернення спецслужби. 

«На питання, чому закрили "Одноклассники", "Вконтакте", “Яндекс” та інше скажу, дуже просто: це той механізм, який використовує російська ідеологічна машина для формування в свідомості громадян того, що їм потрібно», – сказав голова СБУ і зауважив, що в цих соцмережах було багато порнографічного контенту, а також діяла спільнота «Голубий кит», яка підштовхувала підлітків до самогубства. 

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

Відвідуваність російської соціальної мережі «ВКонтакте» за 5 днів впала на 3 млн візитів.

НКРЗІ заявила, що інтернет-провайдери, які не виконають рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» будуть притягнуті до адміністративної відповідальності та накладення штрафу.

У РНБО повідомили, що не будуть карати тих, хто знайде можливість користуватися забороненими російськими інтернет-ресурсами.

Департамент кіберполіції Національної поліції України закликає громадян повідомляти про факти невиконання провайдерами Указу Президента України щодо блокування російських інтернет-ресурсів.

Більше за темою можна дізнатися тут.

Фото: ukranews.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2491
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
2518 дн. тому
Это ложь. Если вы промониторите группы, то увидите: это проукраинские группы, где критикуют киевский режим. Критикуют как жители Донбасса, так и жители остальной Украины
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду