detector.media
25.05.2017 12:22
У російських соцмережах виявлено близько 800 антиукраїнських груп – Грицак
У російських соцмережах виявлено близько 800 антиукраїнських груп – Грицак
Служба безпеки України (СБУ) виявила у «ВКонтакте» та «Одноклассниках» близько 800 антиукраїнських груп.

Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак під час прес-конференції, повідомляє «Укрінформ».

«Ми нарахували у цих соцмережах близько 800 груп антиукраїнської спрямованості», – сказав він.

За словами пана Грицака, адміністратори соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассниках» не реагували на відповідні звернення спецслужби. 

«На питання, чому закрили "Одноклассники", "Вконтакте", “Яндекс” та інше скажу, дуже просто: це той механізм, який використовує російська ідеологічна машина для формування в свідомості громадян того, що їм потрібно», – сказав голова СБУ і зауважив, що в цих соцмережах було багато порнографічного контенту, а також діяла спільнота «Голубий кит», яка підштовхувала підлітків до самогубства. 

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

Відвідуваність російської соціальної мережі «ВКонтакте» за 5 днів впала на 3 млн візитів.

НКРЗІ заявила, що інтернет-провайдери, які не виконають рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» будуть притягнуті до адміністративної відповідальності та накладення штрафу.

У РНБО повідомили, що не будуть карати тих, хто знайде можливість користуватися забороненими російськими інтернет-ресурсами.

Департамент кіберполіції Національної поліції України закликає громадян повідомляти про факти невиконання провайдерами Указу Президента України щодо блокування російських інтернет-ресурсів.

Більше за темою можна дізнатися тут.

Фото: ukranews.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY