Провайдерів штрафуватимуть за невиконання указу Порошенка щодо блокування російських ресурсів

Провайдерів штрафуватимуть за невиконання указу Порошенка щодо блокування російських ресурсів

17 Травня 2017
4540
17 Травня 2017
09:16

Провайдерів штрафуватимуть за невиконання указу Порошенка щодо блокування російських ресурсів

4540
Інтернет-провайдери, які не виконають рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники», будуть притягнуті до адміністративної відповідальності та накладення штрафу.
Провайдерів штрафуватимуть за невиконання указу Порошенка щодо блокування російських ресурсів
Провайдерів штрафуватимуть за невиконання указу Порошенка щодо блокування російських ресурсів

Про це повідомляється на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформації.

Порушники указу Президента України заплатять від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Порушення умов і правил, що регламентують діяльність у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України, передбачену ліцензіями, дозволами − тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – йдеться в повідомленні Нацкомісії.

Порушення, вчинені повторно впродовж року після накладення адміністративного стягнення тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники». Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига заявляє, що за українським законодавством блокування будь-яких інтернет-ресурсів можливе лише у судовому порядку.

Раніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець роз’яснив «Детектору медіа», яким чином має відбуватися процедура закриття антиукраїнських сайтів та про які саме ресурси йдеться. Міністр вважає, що процес закриття ресурсів є недосконалим і має бути врегульований на законодавчому рівні. На думку пана Стеця, остаточне рішення про закриття того чи іншого сайту має приймати виключно суд.

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком», яке входить до групи «Систем кепітал менеджмент» Ріната Ахметова, повідомило, що готове виконати затверджене Петром Порошенком рішення РНБО України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», яке передбачає блокування mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники». 

Експерти, яких опитав «Детектор медіа», не впевнені, що указ президента й рішення РНБО має виконуватися приватними компаніями та особами, а не лише державними органами.

Порошенко заявив, що усі його сторінки в російських соціальних мережах «ВКонтакте», «Одноклассники», а також в пошуковику і поштовому сервісі «Яндекс» будуть закриті, і заявив, що провайдери повинні блокувати ці ресурси.

16 травня секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що указ Президента №133/2017 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» набув чинності. При цьому механізм реалізації указу ще не опрацьований.

Фото: buhgazeta.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4540
Читайте також
17.05.2017 13:09
Олександра Горчинська
для «Детектора медіа»
2 667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду