Власник «Інтера» Дмитро Фірташ витратив $780 тис на лобіювання в США

Власник «Інтера» Дмитро Фірташ витратив $780 тис на лобіювання в США

30 Січня 2017
3233
30 Січня 2017
16:48

Власник «Інтера» Дмитро Фірташ витратив $780 тис на лобіювання в США

3233
Український олігарх, власник телеканалу «Інтер» Дмитро Фірташ витратив $780 тис на лобіювання своїх інтересів у США через компанію політичного експерта та публіциста Ланні Джессі Девіса
Власник «Інтера» Дмитро Фірташ витратив $780 тис на лобіювання в США
Власник «Інтера» Дмитро Фірташ витратив $780 тис на лобіювання в США

Про це йдеться у статті «Української правди» «Битва за Вашингтон. Лобі Дмитра Фірташа».

 «За два тижні до виборів президента США, газовий магнат Дмитро Фірташ перерахував 80 тисяч доларів на рахунок впливових, як він вважав, американських лобістів. До того на їхні послуги олігарх вже витратив $700  тис», – йдеться в статті.

Зокрема, повідомляється, що інтереси Фірташа лобіює американець Ланні Джессі Девіс, який є політичним експертом та публіцистом. Свого часу він підтримував позицію Сенатора Гілларі Клінтон у студійних дискусіях CNN, Fox News та NBC під час обох її спроб повернутися до Білого Дому у якості президента США.

В статі «Української правди» сказано, що Фірташ заплатив $60 тис за «юридичне представництво», «розслідування та збір фактів на користь сторони захисту» та «виправлення неточностей та спотворень у ЗМІ» щодо іміджу українського олігарха».

За рік робота Девіса обійшлися Group DF у $700 тис. До того ж, як зазначено, Девіс «зобов'язав» Фірташа доплачувати $25 тис за консультаційні послуги віце-президента компанії Levick Communications Елеанор МакМанус, яка раніше працювала журналісткою CNN. МакМанус спеціалізується на розміщенні матеріалів у американських ЗМІ – зокрема, у CNN, The Washington Post, New York Times, Wall Street Journal, FOX, NBC.

В статті зазначено, що «за час дії річного контракту Group DF із Ланні Девісом та Елеанор МакМанус справа Дмитра Фірташа не просувалася».

Нагадаємо, У США Дмитра Фірташа звинувачують у тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму у 18,5 мільйонів доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Навесні 2015 року у суді першої інстанції в Австрії, де перебуває олігарх, Фірташ здобув перемогу, його адвокати домоглися відмови у видачі олігарха до США.

Пізніше Дмитро Фірташ був оголошений у розшук Антикорупційною прокуратурою Іспанії разом з двома своїми імовірними спільниками - громадянами України. Його звинувачують у відмиванні грошей, повідомив представник іспанської прокуратури. Одночасно з видачею ордера на розшук у Барселоні і в місті-курорті Марбельї 24 листопада були затримані п'ять інших ймовірних спільників олігарха.

За даними прокуратури, ці люди створили для Фірташа низку офшорних компаній, хоча певна частка капіталів осідала в Іспанії та вкладалася в нерухомість. Йдеться, за даними прокуратури, про «десятки мільйонів євро незаконного походження».

Прокуратура Відня (Австрія) підтвердила отримання запиту на екстрадицію українського бізнесмена, власника каналу «Інтер» Дмитра Фірташа до Іспанії. Рішення ухвалюватиметься після вивчення змісту запиту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3233
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду