У США лобістська компанія відзвітувала про роботу на Зеленського; у президента раніше казали, що не наймали лобістів

У США лобістська компанія відзвітувала про роботу на Зеленського; у президента раніше казали, що не наймали лобістів

2 Серпня 2019
2312
2 Серпня 2019
20:55

У США лобістська компанія відзвітувала про роботу на Зеленського; у президента раніше казали, що не наймали лобістів

2312
Signal Group Consulting, LLC опублікувала звіт про роботу на користь Володимира Зеленського у Вашингтоні між 3 квітня і 21 травня 2019 року.
У США лобістська компанія відзвітувала про роботу на Зеленського; у президента раніше казали, що не наймали лобістів
У США лобістська компанія відзвітувала про роботу на Зеленського; у президента раніше казали, що не наймали лобістів

При цьому у квітні на Facebook-сторінці команди тоді ще кандидата в президенти Володимира Зеленського заявлялось про відсутність контракту з Signal Group. Про це повідомляє «Голос Америки».

Видання виявило, що контракт існував, а послуги надавалися між першим та другим туром виборів президента України у 2019 році. Кконсалтингова компанія отримала за це $60 тис. (понад 1,5 млн грн) гонорару та $9 тис. 371,80 (понад 238 тис. грн) відшкодування витрат. Такі дані містяться в документах, поданих до Міністерства юстиції США.

Угоду підписали 3 квітня 2019 року, сторонами в ній вказані Signal Group Consulting, LLC та «Володимир Зеленський – Слуга Народу, за посередництва Маркуса Коена». Адреса Коена в угоді: Київ, Велика Васильківська, 72 Торговельний центр «Олімпійський», 2 поверх.Метою контракту було підняти «імідж» Володимира Зеленського. Контракт був офіційно закритий 21 травня 2019-го.

Виконавчий віце-президент компанії Signal Group Consulting Джон Проктер прокоментував «Голосу Америки», що компанія завершила роботу на Зеленського і вже відзвітувала перед Мін'юстом США. Додаткової інформації «фірма не має», сказав він.

Діяльність Signal Group Consulting на користь Зеленського включала, згідно угоди, організацію програми громадських зв’язків та зв’язків з урядом, представлення іноземного клієнта американським медіа, організацію медіа інтерв’ю, зустрічей з представниками мозкових центрів та експертами, надання стратегічних консультацій стосовно медіа США та урядових відносин.

За даними джерел «Радіо Свобода» в передвиборчому штабі Зеленського, компанія Signal Group організовувала зустрічі в США для голови штабу і тодішнього лідера партії «Слуга народу» Івана Баканова та економічного радника Олега Дубини. Підтвердження чи спростування цієї інформації наразі немає.

У звіті Signal Group йдеться, що з 3 квітня лобісти контактували з офісами конгресменів, сенаторів, Держдепартаментом, мозковими центрами тощо. Предметом листів та дзвінків були домовленості про зустрічі. З деякими, як конкресвумен Марсі Каптур, контактували багато разів, зокрема, для надання «додаткової інформації про візит Зеленського і представників його партії».

Як проаналізував «Голос Америки», українська делегація ймовірно прибула у Вашингтон 16 квітня або днем раніше. Signal Group повідомляє про проведені зустрічі: Інститут Катона, Державний Департамент, CSIS, Центр Карнегі, офіс когресмена Брендона Бойла, колишній сенатор Норм Колман, Рада з національної безпеки. 17 квітня було проведено «зустріч/екскурсію» у Білому Домі. Також Signal Group контактувала з CNN та Washington Post, але повідомлень про інтерв’ю немає.

У звіті про роботу американської кампанії на Зеленського повідомляється, що 16 квітня відбулась вечеря в одному з ресторанів Вашингтона. На неї витратили $1912 (48560 грн), також витрались на таксі та лімузин. Усього візит української делегації до Вашингтону тривав два дні.

18 квітня 2019 року Команда Зеленського у Facebook написала: «Команда Володимира Зеленського не залучала ніяких лобістських компаній або агентств для організації візиту нашого представника в США. У нас немає контракту з компанією "Сигнал Груп". [...] Саме ця позиція відрізняє нас від представників "старих" політичних еліт».

«Голос Америки» звернувся до Офісу президента України з проханням уточнити свою заяву, що команда Зеленського не співпрацювала з Signal Group, але в ОПУ відмовились коментувати.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2312
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду