Суд Австрії дав одному з власників каналу «Інтер» Фірташу відстрочку від екстрадиції в США

Суд Австрії дав одному з власників каналу «Інтер» Фірташу відстрочку від екстрадиції в США

26 Грудня 2017
1269
26 Грудня 2017
19:10

Суд Австрії дав одному з власників каналу «Інтер» Фірташу відстрочку від екстрадиції в США

1269
Верховний суд Австрії визнав «не позбавленою підстав» апеляцію українського бізнесмена, одного з власників групи каналів «Інтер» Дмитра Фірташа. В апеляції він просив переглянути як помилковий вердикт Апеляційного суду Австрії, що дозволив екстрадицію Фірташа до США.
Суд Австрії дав одному з власників каналу «Інтер» Фірташу відстрочку від екстрадиції в США
Суд Австрії дав одному з власників каналу «Інтер» Фірташу відстрочку від екстрадиції в США

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на захисників Дмитра Фірташа.

«Верховний суд постановив призупинити екстрадицію пана Фірташа до розгляду його звернення», - йдеться в повідомленні адвоката українського бізнесмена Ленні Дж.Девіс  з Davis Goldberg Galper PLLC (Вашингтон) 26 грудня.

Раніше Вищий земельний суд Відня остаточно відмовив Іспанії у видачі українського олігарха, власника телеканалу «Інтер» Дмитра Фірташа, якому загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів. Суд схвалив таке рішення, «оскільки іспанська влада не надала достатнього обґрунтування для проведення екстрадиції».

Нагадаємо, у США Фірташу загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів. У зв’язку з цим в Україні почали обговорювати майбутнє Inter Media Group і, зокрема, каналу «Інтер», де олігарху належить 36% (решта власників, згідно оприлюдненій мовником інформації станом на 31 грудня 2015 року – Сергій Льовочкін, Валерій Хорошковський та Світлана Плужнікова). При цьому саме Фірташ вказаний кінцевим бенефіціарним власником каналу.

21 лютого Вищий земельний суд Відня задовольнив апеляцію на рішення суду нижчої інстанції від 30 квітня 2015 року про відмову в екстрадиції Дмитра Фірташа до США, де його звинувачують у дачі хабара розміром 18,5 млн доларів за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом. Остаточне рішення про екстрадицію Фірташа до США залишається за Федеральним міністром юстиції Австрії.

Однак одразу після засідання апеляційного суду прокуратура Відня затримала Дмитра Фірташа у зв'язку з новим запитом про його екстрадицією – в Іспанію, де його звинувачують у відмиванні грошей. 24 лютого суд у Відні звільнив олігарха, власника телеканалу «Інтер» Дмитра Фірташа під раніше внесену ним заставу в 125 млн євро.

Голова Мін'юсту Австрії  заявив місцевим ЗМІ, що питання про екстрадицію Фірташа до США «як і раніше, відкрите». За словами міністра, складність справи – в одночасному поданні запитів на екстрадицію українського бізнесмена в США і в Іспанію. У разі позитивних рішень за обома запитами постане вибір, який із них задовольняти.

Захист українського олігарха, одного з власників групи каналів «Інтер» Дмитра Фірташа очікує, що рішення апеляційного суду Австрії щодо запиту США про його екстрадицію буде скасовано.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1269
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду