Іспанія хоче екстрадиції власника «Інтера»

Іспанія хоче екстрадиції власника «Інтера»

29 Листопада 2016
1837
29 Листопада 2016
19:56

Іспанія хоче екстрадиції власника «Інтера»

1837
Прокуратура Відня (Австрія) підтвердила отримання запиту на екстрадицію українського бізнесмена, власника каналу «Інтер» Дмитра Фірташа до Іспанії. Рішення ухвалюватиметься після вивчення змісту запиту.
Іспанія хоче екстрадиції власника «Інтера»
Іспанія хоче екстрадиції власника «Інтера»

Про це повідомляє Deutsche Welle.

В Іспанії олігарха звинувачуюють у відмиванні коштів

Запит на екстрадицію українського мільярдера Дмитра Фірташа надійшов офіційними каналами до Австрії і вивчається прокуратурою Відня, повідомила речниця відомства. Згідно з процедурою, якщо прокуратура не виявить обставин, які суперечать видачі підозрюваного, справу буде передано до суду. У разі наявності позитивного рішення суду останнє слово - за австрійським міністерством юстиції.

Нагадаємо, Дмитро Фірташ був оголошений у розшук Антикорупційною прокуратурою Іспанії разом з двома своїми імовірними спільниками - громадянами України. Його звинувачують у відмиванні грошей, повідомив представник іспанської прокуратури. Одночасно з видачею ордера на розшук у Барселоні і в місті-курорті Марбельї 24 листопада були затримані п'ять інших ймовірних спільників олігарха.

За даними прокуратури, ці люди створили для Фірташа низку офшорних компаній, хоча певна частка капіталів осідала в Іспанії та вкладалася в нерухомість. Йдеться, за даними прокуратури, про «десятки мільйонів євро незаконного походження».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1837
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду