detector.media
07.12.2016 10:48
Одеські ЗМІ попереджають глядачів про відключення центральних телеканалів з 1 січня
Одеські ЗМІ попереджають глядачів про відключення центральних телеканалів з 1 січня
ЗМІ Одещини повідомляють, що рівно опівночі з 31 грудня на 1 січня кабельні мережі міста відключать 24 канали і одесити залишаться без центральних українських телеканалів

Про це повідомляється на одеському сайті 7-го каналу.

З 1 січня в Україні набуває чинності законопроект №3504 «Про внесення змін до Закону України« Про телебачення і радіомовлення » (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій в складі універсальної програмної послуги)», прийнятий Верховною Радою 6 жовтня і підписаний Президентом 3 листопада.

 «Це означає, що контент провідних центральних телеканалів, таких як 1 + 1, «Інтер», СТБ, ТРК «Україна», «Новий канал», ICTV, 5 канал та інші, стане платним. – повідомляється на сайті телеканалу. – Іншими словами, кабельні мережі тепер повинні оплачувати їх трансляцію. Провайдери ж вважають, що комерційне телебачення, де розміщують величезна кількість реклами, має залишатися безкоштовним. До слова, вартість стандартного соцпакету провайдери змушені будуть підняти мінімум на 30%».

На сайті зазначено, що після відключення центральних каналів 1 січня 2017 року для одеситів безкоштовними залишаться 13 каналів: місцеве телебачення і три державних.

Зазначимо, 6 грудня MediaSat повідомив, що медіагрупи озвучили вартість свого контенту для мереж платного ТБ.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про зміну складу УПП(законопроект № 3504) 6 жовтня. 19 жовтня його підписав голова Верховної Ради Андрій Парубій і передав на підпис Президенту України.

Професійні індустріальні об'єднання провайдерів телебачення та телекомунікаційних послуг просили Президента України ветувати цей закон. Натомість Індустріальний телевізійний комітет і телевізійна галузь звернyлися до Петра Порошенка з проханням підписати цей закон.

Ще в серпні телегрупи презентували своє бачення майбутніх договірних відносин з операторами: вони вважають, що провайдери мають платити щонайменше 2,5 гривні з абонента за 20 каналів чотирьох медіагруп.

28 жовтня директор групи компаній «Тріолан» Вадим Сидоренко оголосив консолідовану позицію провайдерів щодо нових договірних відносин з телеканалами. На думку провайдерів, телеканали, які хочуть максимального покриття в кабельних мережах, повинні платити провайдерами за поширення сигналу. Ті ж телеканали, які захотіли стати платними, потраплятимуть в окремі пакети провайдерів із суттєво меншим охопленням аудиторії, а телеканали і провайдери спільними зусиллями мотивуватимуть глядачів передплачувати ці пакети.

3 листопада Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги».

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY