Луценко передав справи Курченка і Клименка до групи військових прокурорів

Луценко передав справи Курченка і Клименка до групи військових прокурорів

30 Травня 2016
1828
30 Травня 2016
15:44

Луценко передав справи Курченка і Клименка до групи військових прокурорів

1828
Справи високопосадовців часів Віктора Януковича - бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка та колишнього міністра доходів і зборів, якого називають власником медіа холдингу «Вести Украина» Олександра Клименка - передані першому заступнику головного військового прокурора Володимиру Жербицькому.
Луценко передав справи Курченка і Клименка до групи військових прокурорів
Луценко передав справи Курченка і Клименка до групи військових прокурорів

Про це новий генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив на прес-конференції 30 травня, повідомляє «Укрінформ».

«Мета - пред’явлення обвинувачення високопосадовцям з обов'язковою реалізацією справи про створення владного злочинного угруповання часів Януковича. Для того, щоб активізувати цю діяльність, я прийняв рішення передати пану Володимиру Жербицькому, першому заступнику військового прокурора матеріали по епізодам, де проходять пан Курченко та пан Клименко», - сказав Юрій Луценко.

За його словами, Володимира Жербицького було обрано тому, що він один з найкращих у Генпрокуратурі. Під його керівництвом створено слідчу групу, для якої звільнено поверх у ГПУ. Група працюватиме у повністю закритому режимі.

Нагадаємо, наразі Сергій Курченко оголошений у міжнародний розшук. Через свою близькість до екс-президента Віктора Януковича, який міг відіграти ключову роль у збагачення молодого бізнесмена, Сергій Курченко навесні 2014 року був внесений до санкційного списку ЄС.

у жовтні 2015 року народний депутат Сергій Лещенко звинуватив голову  Адміністрації Президента Бориса Ложкіна у отриманні 315 млн. євро, які він начебто не задекларував. За словами Сергія Лещенка, австрійські правоохоронці виявили документальне підтвердження переміщення 315 млн. євро. з рахунків компанії, пов'язаної із розшукуваним в Україні бізнесменом Сергієм Курченком, на рахунки офшорної компанії Integrity International Holding LTD, начебто пов'язаної з нинішнім главою Адміністрації Президента України Борисом Ложкіним, під час продажу UMH Group («Український медіа холдинг»).

У квітні стало відомо, що перевірка за підозрою у відмиванні грошей, проведена австрійською прокуратурою щодо глави Адміністрації Президента України, колишнього власника і президента медіахолдингу UMH Group («Український медіа холдинг») Бориса Ложкіна і бізнесмена Сергія Курченка, завершилася безрезультатно.

У квітні журналісти проекту «Слідство.Info» встановили зв'язок між колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком, який утік до Росії, і газетою «Вести».

Олександра Клименка неодноразово називали власником холдингу «Вести Украина», до якого входять «Радио Вести», газета «Вести», канал UBR й інші медійні активи. Про причетність до цього холдингу заявляла, зокрема, колишня журналістка видання «Вести.Репортер» Світлана Крюкова. Власні джерела «Детектора медіа» в холдингу стверджували, що редакційна політика ЗМІ холдингу спрямована, в тому числі, на формування позитивного образу Олександра Клименка в Україні, а також підготовці його повернення на батьківщину, і просуванні його політичних амбіцій в Україні. Однак нинішній керівник холдингу Ольга Семченко, пов'язана особистими стосунками з Олександром Клименком, заперечувала в інтерв'ю «ДМ» причетність Клименка до холдингу. В документах, опублікованих відповідно до Закону про прозорість медіавласності, кінцевим бенефіціаром двох ЗМІ - «Радио Вести» і каналу UBR - значиться Денис Мозговий (79,2%), власником значної частини - Тетяна Александрова (19,8%).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1828
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду