«112 Україна» заявляє, що не співпрацює з журналістом, який контактував з «міністерством інформації ДНР»

«112 Україна» заявляє, що не співпрацює з журналістом, який контактував з «міністерством інформації ДНР»

5 Серпня 2016
2477
5 Серпня 2016
17:58

«112 Україна» заявляє, що не співпрацює з журналістом, який контактував з «міністерством інформації ДНР»

2477
Телеканал «112 Україна» заявив, що два роки тому припинив співпрацю із журналістом Романом Гнатюком, листування якого з Тетяною Єгоровою, яка називала себе «провідним аналітиком міністерства інформації ДНР», виклав у соцмережі Facebook блогер під ніком Alex N Alex Noyt.
«112 Україна» заявляє, що не співпрацює з журналістом, який контактував з «міністерством інформації ДНР»
«112 Україна» заявляє, що не співпрацює з журналістом, який контактував з «міністерством інформації ДНР»

Свою відповідь прес-служба каналу «112 Україна» надіслала на запит «Детектора медіа».

«З Романом Гнатюком телеканал припинив співпрацю в кінці 2014-го року. Більш того, Роман ніколи не був штатним співробітником "112 Україна" і співпрацював з телеканалом тільки як стрингер (фактично, фрілансер). Мережа стрингерів - один із напрямів розвитку телеканалу, яке передбачає залучення позаштатних кореспондентів для виконання завдань. В такому форматі співпрацювати з телеканалом встигли близько ста чоловік», - йдеться у відповіді телеканалу.

Водночас блогер під ніком Alex N Alex Noyt заявив, що Роман Гнатюк виконував вказівки терористів «ДНР».

«17 і 112 канал під прямим контролем МГБ терористів. Нижче стандартний приклад роботи цих т.зв. "українських ЗМІ" з терористами. У даному випадку співробітник 17 і 112 каналу Роман Гнатюк улесливо виконує вказівки терористів з організації брехливої телепрограми з потрібним свідомим викривленням реальності. Залучаючи путінських агентів з України та інших країн», - написав блогер, що переховується під ніком.

В опублікованому блогером листі Романа Гнатюка від 7 жовтня 2015 року до якоїсь Майї Климової, який був пересланий пані Єгоровій, журналіст повідомляє про організацію так званого «місту» між журналістами.

«В четвер міст між журналістами. Тема: журналісти проти війни.  Ми – 17 канал – підписали маніфест-програму національного медіа примирення…», - йдеться у листі пана Гнатюка. Повідомлення підписане: «Журналісти 17 каналу».

Нагадаємо, 1 серпня 2014 року канал «112 Україна» заявив, що втратив зв'язок із своїм стрингером Романом Гнатюком, коли він прямував на місце падіння літака «Малайзійських авіаліній» на Донеччині для висвітлення роботи експертів ОБСЄ. Він мав акредитацію самопроголошеної «Донецької народної республіки».

5 серпня прес-служби Національної гвардії України та АТО спростували повідомлення про ймовірне затримання трьох представників ЗМІ бійцями Нацгвардії. Прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашківський заявив, що Роман Гнатюк не отримав акредитацію для роботи в зоні АТО.

6 серпня журналіст повідомив, що знаходиться у Дніпродзержинську (Дніпропетровська область). Радник тодішнього губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського Микола Колесник, який курує батальйон територіальної оборони «Кривбас», заявив, що стримера телеканалу «112 Україна» Романа Гнатюка могли помилково затримати бійці батальону.

Інформацію про затримання Романа Гнатюка та ще двох фрілансерів «112 Україна» бійцями батальйону «Кривбас» підтвердив прес-офіцер батальйону Андрій Міхейченко. За його словами, під час обшуку у затриманих був виявлений темник з переліком сюжетів для каналу. Роман Гнатюк заперечив цю інформацію.

6 серпня 2014 року міліція заявила про відкриття кримінальне провадження за фактом викрадення Романа Гнатюка та двох інших осіб за статтею 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі).

Нагадаємо, 3 серпня в інтернетпотрапило листування співробітниці Міністерства державної безпеки так званої «ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. Листування датоване 2015 роком. За однією версією, його виклали хакери, за іншою – це зробила сама Тетяна Єгорова. З масиву викладеного листування виходить, що співробітники каналів «Інтер», «Україна», «Донбас» затверджували із представниками так званої «ДНР» тексти своїх матеріалів.

У листуванні згадується, зокрема, телеканал «Донбас» і ведучий програми «Человеческий фактор» Сергій Карпій, який нібито затверджував свої репортажі з працівницею т.з. «ДНР». Листування може свідчити й про узгодження Сергієм Карпієм з Тетяною Єгоровою сюжетів телеканалу «Україна».

Один з топ-менеджерів новинного продакшну групи «Інтер» НІС Назім Бедіров вважає оприлюднене листування підробкою.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2477
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду