СБУ перевірятиме листування співробітниці «МДБ ДНР» з представниками українських телеканалів

СБУ перевірятиме листування співробітниці «МДБ ДНР» з представниками українських телеканалів

4 Серпня 2016
9714
4 Серпня 2016
12:19

СБУ перевірятиме листування співробітниці «МДБ ДНР» з представниками українських телеканалів

9714
Служба безпеки України перевірятиме оприлюднене в інтернеті листування співробітниці Міністерства державної безпеки так званої «ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів.
СБУ перевірятиме листування співробітниці «МДБ ДНР» з представниками українських телеканалів
СБУ перевірятиме листування співробітниці «МДБ ДНР» з представниками українських телеканалів

Про це «Детектору медіа» повідомили в прес-службі СБУ.

У прес-службі СБУ зазначили, що будь-які коментарі щодо листування давати поки зарано – відомство коментуватиме ситуацію після перевірки листування.

«Хочемо також нагадати, що Марія Столярова була видворена з нашої держави після того, як була викрита у співпраці з терористичними організаціями», - зауважили в прес-службі СБУ.

На запитання, чи буде СБУ переглядати своє рішення щодо одного з керівників новинного продакшну медіагрупи «Інтер» Ігоря Шувалова, у прес-службі сказали, що поки не мають такої інформації. Нагадаємо, що в січні та березні 2014 року СБУ двічі приймала та скасовувала рішення про заборону на в’їзд Ігоря Шувалова до України та його депортацію.

Нагадаємо, 3 серпня в інтернет потрапило листування співробітниці Міністерства державної безпеки так званої «ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. Листування датоване травнем 2015 року. За однією версією, його виклали хакери, за іншою - це зробила сама Тетяна Єгорова. З масиву викладеного листування виходить, що співробітники каналів «Інтер», «Україна» та «Донбас» затверджували із представниками так званої «ДНР» тексти своїх матеріалів. Зокрема, в листуванні російського журналіста Леоніда Муравйова, який навесні 2015 року намагався влаштуватися на роботу на «Інтер», але був видворений з України, згадується якась Маша. Скоріше за все, мова йде про колишню креативну продюсерку «Подробностей недели» на телеканалі «Інтер» (продакшн НІС) Марію Столярову.

Журналіст «Інтера» Роман Бочкала, ім’я якого згадується в оприлюдненому листуванні Леоніда Муравйова з Тетяною Єгоровою, припустив, що воно дійсно мало місце.

Керівниця Inter Media Group Ганна Безлюдна заявила «Детектору медіа», що керівництво «Інтера» не має жодного стосунку до новин: «Я не управляю цими людьми та не маю до них жодного стосунку, вони самі приймають рішення. І мені складно коментувати цю ситуацію - я поза нею».

У березні 2015 року Леонід Муравйов, співробітник 5-го каналу (СПб), занесений на «Дошку ганьби» за відверто пропагандистські матеріали про війну на Донбасі, планувався на посаду випускового редактора «Подробностей недели». Керівництво НІСу спочатку спростовувало цю інформацію, але Марія Столярова підтвердила факт перемовин Муравйова з каналом «Інтер» та його перебування в Україні. Пізніше стало відомо, що його видворили з України та на п’ять років заборонили в’їзд до неї.

У лютому 2016 року СБУ видворила з України та заборонило в’їзд на п’ять років самій Марії Столяровій. Причиною стало те, що 21 лютого в програмі «Подробности недели» на каналі «Інтер» вона вимовила фразу з використанням нецензурної лексики. Інцидент стався під час прямого ефіру, коли журналістка Олена Зоріна спілкувалася з родичами загиблих на Євромайдані 18-21 лютого 2014 року.

Марія Столярова пояснила «Детектору медіа», що в той момент перебувала за кадром, і ніякого зв’язку між її висловом та сюжетом не існувало: за її словами, відбулася технічна помилка. Вона запевнила, що готова вибачитися перед родичами «Небесної сотні».

Водночас телеканал «Інтер» заявляв, що обурений інцидентом в ефірі та підкреслював, що Столярова працювала не на «Інтері», а в ТОВ «Національні інформаційні системи» («НІС»). Як відомо, «НІС» готує для телеканалу випуски новин та інформаційно-аналітичні програми.

Марія Столярова також пояснила «Детектору медіа» свої публікації у Facebook у 2014 році, коли називала протестувальників на Майдані «натовпом нациків» та «орками» і симпатизувала «Беркуту», необхідністю «маскування» задля збереження лояльності російського телеканалу «РенТВ», де вона тоді працювала, і для підвищення довіри з боку «Беркуту». У травні 2014 року вона опублікувала своє фото в компанії бійців сепаратистського батальйону «Восток» з коментарем: «Дуже ввічливий батальйон "Восток"! Мої улюблені хлопці в Донецьку!». Варто також нагадати, що Марія Столярова називала у 2015 році Рамзана Кадирова «найбільшим патріотом Росії», а українців і росіян – одним народом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9714
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду