detector.media
26.02.2016 10:22
«Цивільний корпус "Азов"» заявив, що продовжуватиме акцію #СтопІнтер
«Цивільний корпус "Азов"» заявив, що продовжуватиме акцію #СтопІнтер
Активісти «Цивільного корпусу "Азов"», які 25 лютого кілька годин блокували будівлю телеканалу «Інтер», заявляють, що продовжуватимуть безстрокову всеукраїнську акцію #СтопІнтер і домагатимуться від каналу «переглянути політику і заборонити російську пропаганду».

Про це йдеться у повідомленні активістів у соцмережі «ВКонтакте».

«"Інтер" з часів Майдану був носієм чужинських цінностей: від викривлення правди – того, що відбувається в країні й до новорічних блакитних вогників – совєтського відголосу. Зі зневагою до Героїв Небесної сотні вони перетнули межу людяності - висновок, який зробили не лише активісти Азовського руху, а й уся країна. Тому ми вирішили сказати – досить!», - заявляють активісти.

«Цивільний корпус "Азов"» також повідомляє, що лідер руху, народний депутат Андрій Білецький надіслав депутатське звернення голові Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрію Артеменку з проханням вжити заходів щодо тимчасового припинення трансляції телеканалу «Інтер» «до приведення ним своєї діяльності у відповідність до чинного законодавства та припинення ведення антиукраїнської пропаганди».

Також громадська організація «Цивільний корпус "Азов"» направила звернення на адресу таких великих рекламодавців, як «Кока-Кола Беверіджиз Україна» та «Проктор енд Гембл Україна» з проханням не підтримувати антиукраїнську діяльність кремлівських пропагандистів «Інтера» та відмовитись від розміщення реклами на даному каналі.

Водночас активісти стверджують, що блокування телеканалу «Інтер» не є наступом на свободу слова. «Сьогодні ми заблокували «Інтер» не з метою, щоби його закрили чи заборонили та всіх звільнили. Ми не проти свободи слова, ми проти кремлівскої цензури на українському телебаченні!», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 25 лютого, активісти ГО «Цивільний корпус "Азов"» заблокували входи до центрального офісу телеканалу «Інтер», що знаходиться у Києві за адресою вул. Дмитрівська, 30, і вимагали звільнення керівництва телеканалу. Київська поліція повідомляє, що акція протесту біля будівлі українського телеканалу «Інтер» завершилася без сутичок.

Водночас представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович заявила, що занепокоєна ситуацією з безпекою журналістів українського телеканалу «Інтер».

Акція відбулась після скандального прямого ефіру телеканалу «Інтер» 21 лютого, у який потрапило нецензурне висловлювання  креативної продюсерки програми «Подробности недели» на «Інтері», громадянки Росії Марії Столярової. 24 лютого телеканал заявив про звільнення продюсерки.

Увечері 24 лютого прес-секретарка Служби безпеки України Олена Гітлянська повідомила, що СБУ заборонила в'їзд до України на п’ять років колишній креативній продюсерці ТОВ «НІС» Марії Столяровій, яка була звільнена того ж дня за згодою сторін.

25 лютого телеканал «Інтер» звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням захистити телеканал від тиску. Канал також надіслав листа представникам міжнародних організацій, послам іноземних держав, акредитованих у Києві, у якому просив «дати публічну оцінку» «фактам тиску на ЗМІ».

23-24 лютого у Facebook стартувала акція «Я не купую товари і послуги, які рекламуються на телеканалі "Інтер"», яка спрямована на рекламодавців мовника.

25 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Інтер». Підстав для цього було дві – трансляція заборонених законодавством фільмів і серіалів, а також інцидент з ненормативною лексикою креативної продюсерки Марії Столярової в ефірі програми «Подробности недели».

 

Фото - «Цивільний корпус "Азов"» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY