Окупаційна влада Криму завершила «націоналізацію» землі і майна «Ялтинської кіностудії»

Окупаційна влада Криму завершила «націоналізацію» землі і майна «Ялтинської кіностудії»

27 Лютого 2015
3844
27 Лютого 2015
20:10

Окупаційна влада Криму завершила «націоналізацію» землі і майна «Ялтинської кіностудії»

3844
Окупаційна влада Криму завершила «націоналізацію» землі і майна «Ялтинської кіностудії»
Окупаційна влада Криму завершила «націоналізацію» землі і майна «Ялтинської кіностудії»

Сьогодні, 27 лютого, так звана «Державна рада Криму» включила у власність самопроголошеної «Республіки Крим» землю і нерухоме майно «Ялтинської кіностудії». Про це повідомляє російське інформагентство «Интерфакс».

 

«Включення до складу власності Республіки Крим майна ЗАТ "Ялтинська кіностудія" обумовлено необхідністю його подальшого використання для потреб Республіки Крим», - йдеться в пояснювальній записці до постанови так званого «парламенту» Криму.

 

27 лютого окупаційна кримська влада підтвердила припинення дії механізму «націоналізації» об'єктів приватної власності з 1 березня. «Перелік майна, який обліковується як власність Республіки Крим, є остаточним і не підлягає доповненню шляхом включення до нього нових об'єктів, починаючи з 1 березня 2015 року», - йдеться в постанові «парламенту» Криму.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у вересні 2014 року стало відомо, що «Рада міністрів Криму» прийняла рішення про так званий примусовий викуп Ялтинської кіностудії за суму приватизації 1,3 млн грн. у її єдиного власника власника, російського бізнесмена Сергія Аршинова, а «Держрада Криму» скасувала рішення про приватизацію «Ялтинської кіностудії», прийняті до анексії Криму Росією.

 

У Криму було створено «Державне унітарне підприємство Республіки Крим «Ялта-фільм»». Як ідеться в розпорядженні так званої «Ради міністрів Криму», підприємство має на меті «відродження фільмовиробництва на території Республіки Крим».

 

Сергій Аршинов звернувся до Господарського Криму суду з позовом, у якому вимагав визнати незаконною постанову про примусовий викуп «Ялтинської кіностудії».

 

Тимчасово виконуючий обов'язки глави так званої Республіки Крим Сергій Аксьонов прокоментував претензії власника кіностудії так: «Нехай звертаються куди завгодно. Рішення (щодо націоналізації. - ТК) ухвалила Рада міністрів Криму. Рішення незворотнє, хто б яку позицію не займав. Однозначно цей процес буде доведений до логічного завершення».

 

У жовтні минулого року російський кінорежисер, автор проекту «Бесогон ТВ» Микита Михалков заявив, що Ялтинська кіностудія у Криму має стати центром молодого російського кіно та виробляти до 70 стрічок на рік. Він заявив, що його підтримали «президент і уряд».

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3844
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Киевлянин
3345 дн. тому
Здорово! Теперь и фильмы начнут снимать. А то при Украине там всё гнило только. Ни одной ленты не вышло...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду