detector.media
27.02.2015 20:10
Окупаційна влада Криму завершила «націоналізацію» землі і майна «Ялтинської кіностудії»
Окупаційна влада Криму завершила «націоналізацію» землі і майна «Ялтинської кіностудії»

Сьогодні, 27 лютого, так звана «Державна рада Криму» включила у власність самопроголошеної «Республіки Крим» землю і нерухоме майно «Ялтинської кіностудії». Про це повідомляє російське інформагентство «Интерфакс».

 

«Включення до складу власності Республіки Крим майна ЗАТ "Ялтинська кіностудія" обумовлено необхідністю його подальшого використання для потреб Республіки Крим», - йдеться в пояснювальній записці до постанови так званого «парламенту» Криму.

 

27 лютого окупаційна кримська влада підтвердила припинення дії механізму «націоналізації» об'єктів приватної власності з 1 березня. «Перелік майна, який обліковується як власність Республіки Крим, є остаточним і не підлягає доповненню шляхом включення до нього нових об'єктів, починаючи з 1 березня 2015 року», - йдеться в постанові «парламенту» Криму.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у вересні 2014 року стало відомо, що «Рада міністрів Криму» прийняла рішення про так званий примусовий викуп Ялтинської кіностудії за суму приватизації 1,3 млн грн. у її єдиного власника власника, російського бізнесмена Сергія Аршинова, а «Держрада Криму» скасувала рішення про приватизацію «Ялтинської кіностудії», прийняті до анексії Криму Росією.

 

У Криму було створено «Державне унітарне підприємство Республіки Крим «Ялта-фільм»». Як ідеться в розпорядженні так званої «Ради міністрів Криму», підприємство має на меті «відродження фільмовиробництва на території Республіки Крим».

 

Сергій Аршинов звернувся до Господарського Криму суду з позовом, у якому вимагав визнати незаконною постанову про примусовий викуп «Ялтинської кіностудії».

 

Тимчасово виконуючий обов'язки глави так званої Республіки Крим Сергій Аксьонов прокоментував претензії власника кіностудії так: «Нехай звертаються куди завгодно. Рішення (щодо націоналізації. - ТК) ухвалила Рада міністрів Криму. Рішення незворотнє, хто б яку позицію не займав. Однозначно цей процес буде доведений до логічного завершення».

 

У жовтні минулого року російський кінорежисер, автор проекту «Бесогон ТВ» Микита Михалков заявив, що Ялтинська кіностудія у Криму має стати центром молодого російського кіно та виробляти до 70 стрічок на рік. Він заявив, що його підтримали «президент і уряд».

 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY