Ірма Вітовська відмовилася зніматися в російських серіалах

Ірма Вітовська відмовилася зніматися в російських серіалах

14 Лютого 2015
11623
14 Лютого 2015
13:45

Ірма Вітовська відмовилася зніматися в російських серіалах

11623
Ірма Вітовська відмовилася зніматися в російських серіалах
Ірма Вітовська відмовилася зніматися в російських серіалах

Відома українська актриса й телеведуча Ірма Вітовська категорично відмовилися зніматись у російських фільмах. Про це вона розповіла в інтерв'ю «Дзеркалу тижня. Україна».

 

«Коли почалася війна, в мене були певні гонорари від зйомок у російських серіалах, я багато давала на благодійність. Але потім відмовилася співпрацювати з російськими кіновиробниками, - сказала пані Вітовська. -  Зрозумійте, мені неприємно бути навіть "у кадрі" на машині з номерами чужої держави! Або тримати в руках "інші" грошові банкноти, а потім вдавати, що я "афігенная русская деревенская баба". Це в той момент, коли серед знайомих є поранені... Це - не сумісне. Я - на екрані - "русская баба", а в нього ручки і ножки немає "завдяки" росіянам...». 

 

Актриса зізналася, що це рішення далося їй непросто: «випила 200 грамів коньяку - і склала всі повноваження зі зйомок у росіян. Мені аплодували. А я вийшла й думаю: що ж далі робити? Звикла бути в цьому постійному русі. Так, серіали - це конвеєр. Хоча там ти не ловиш "зірок", тому що всі зірки розписані на обличчя іншої країни. Ти майже завжди граєш на другому плані. Хоча бували і попадання, тільки тому, що хтось злітав зі зйомок...».

 

Натомість, переконана Ірма Вітовська, потрібно дбати про рівень українських серіалів. «Вибирайте: ви робочі бджоли у вулику - чи просто трутні?», - закликала актриса.

 

Нагадаємо, українські телеканали від російських серіалів відмовлятися не поспішають.

 

5 лютого, Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», що забороняє розповсюдження в Україні фільмів російського виробництва. Після внесення поправки народного депутата Олега Ляшка,  дискусії довкола закону і його тлумачень підписання цього документу Президентом Петром Порошенком - під питанням.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://pedpresa.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11623
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Валентин
3358 дн. тому
Скільки ж тут у коментарях рашистів розвелося! Повиздохли б, путіноїди фашиськи!
Cjyz
3359 дн. тому
И кстати: афигенной украинской бабе: ручки и ножки у него нет не "завдякы росиянам", а "завдякы" вашим нацистам.
Cjyz
3359 дн. тому
От горе-то российскому кинематографу! Все эти львовские актрисочки с рагульским акцентом интересовали россиян только потому, что их труд дешевле.
дешевый PR
3359 дн. тому
а что? усиленно звали и очередь к ней стояла? уверен: для съемочных групп отказ слащаво и неестественно переигрывающей среднестатистической артистки от чего-то или кого-то там прошел практически незамеченным
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду