У звільнених містах на Донеччині транслюють російські телеканали - волонтер

У звільнених містах на Донеччині транслюють російські телеканали - волонтер

15 Серпня 2014
6769

У звільнених містах на Донеччині транслюють російські телеканали - волонтер

6769
У звільнених містах на Донеччині транслюють російські телеканали - волонтер
У звільнених містах на Донеччині транслюють російські телеканали - волонтер

У звільнених від терористів містах Донецької області продовжується трансляція російських телеканалів. Про це під час круглого столу в рамках проекту «Схід+Захід», ініційованого інформаційним агентством УНІАН, телеканалами «1+1» і «УНІАН-ТБ», повідомила тимчасова переселенка і волонтер з Донецька Олена Попович.

 

За її словами, в звільнених містах почали відновлюватись навчальні заклади, проводитись соціальні виплати, але водночас мешканці деяких звільнених міст обурені тим, що там продовжується трансляція російських телеканалів.

 

«Мені телефонували люди, які вже знаходяться на звільнених територіях, з дуже великим обуренням. Вони кажуть, що до цих пір продовжується трансляція російських телеканалів. Там відновлюють роботу українські телеканали, але не в повному обсязі, але російські канали досі мовлять. Люди обурюються! Вони не хочуть це дивитись і чути. Мені здається, що ми все-таки програємо інформаційну війну, і з цим потрібно щось робити... Я не знаю, хто цим може зайнятись, але з цим щось потрібно дуже швидко робити», - додала переселенка.

 

Народний депутат від «УДАРу» Єгор Фірсов зазначив, що для того, аби відімкнути російські телеканали, не потрібно приймати додаткових спеціальних законів.  «Потрібно просто виконувати ті, які є. І вже зараз є відповідне рішення суду, де забороняється трансляція деяких російських телеканалів на території Донецької та Луганської області. Тут питання насправді до губернатора Донецької області та до прокуратури, яка повинна відслідковувати ці моменти і відповідно реагувати», - сказав він.

 

Нагадаємо, в березні, суд своєю ухвалою тимчасово призупинив за позовом Нацради ретрансляцію на території України каналів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ-Мир», а 17 липня суд своєю ухвалою за позовом Нацради тимчасово заборонив ретрансляцію в Україні «ТВ Центр - Іnternational».

 

17 липня Нацрада вирішила, що застосовуватиме санкцію анулювання ліцензії в судовому порядку щодо провайдерів програмної послуги, які незаконно ретранслюють російські канали «Россия 1», НТВ, ТНТ, «Петербург - 5», «Звезда» і РЕН ТВ.

 

Також правоохоронні органи за зверненням Нацради вноситимуть до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про ретрансляцію провайдерами російських каналів, які були заборонені рішеннями суду, і вживатимуть заходів.

 

Як писала «Детектор медіа», Національна рада з питань телебачення і радіомовлення і МВС домовились спільно контролювати виконання кабельними операторами у всіх регіонах України рішення щодо заборони трансляції низки російських телеканалів.

 

Ірина Андрейців для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6769
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правда
3556 дн. тому
В этой стране, при таком подходе порядка никогда не будет. Ну разве не пора этим трансляторам головы поскручивать?. За что головы ложат ребята?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду