Генпрокурор заявив про повернення до розслідування справи Георгія Гонгадзе

Генпрокурор заявив про повернення до розслідування справи Георгія Гонгадзе

9 Липня 2014
3000

Генпрокурор заявив про повернення до розслідування справи Георгія Гонгадзе

3000
Генпрокурор заявив про повернення до розслідування справи Георгія Гонгадзе
Генпрокурор заявив про повернення до розслідування справи Георгія Гонгадзе

Сьогодні, 9 липня, генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив на брифінгу, що очолюване ним відомство повернеться до розслідування кримінальних справ, які були незаконно закриті, в тому числі - і до справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомляє інформагентство «Інтерфакс-Україна».

 

«Однозначно, що ми повертаємося до всіх тих справах, які були незаконно закриті, в тому числі і щодо вбивства Георгія Гонгадзе, і притягнемо до відповідальності тих осіб, які до цього причетні», - заявив Віталій Ярема.

 

При цьому генпрокурор заявив, що слідство візьме до уваги заяви засудженого до довічного ув'язнення колишнього начальника зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача, якого суд визнав винним у вбивстві Георгія Гонгадзе,  про причетність до розправи над журналістом певних високопосадовців.

 

«Ми знаємо, що першочергові свідчення Олексія Пукача про причетність високопосадовців держави, тому я зараз вивчаю всі ці справи і проводжу відповідні наради із заступниками, щоб відновити це наслідок і притягнути до відповідальності осіб, які причетні до скоєння цього тяжкого злочину», - сказав пан Ярема.

 

Нагадаємо, у коментарі журналістам після судового засідання у січні 2013 року визнаний винним у смерті Георгія Гонгадзе Олексій Пукач сказав: «Я все розповів під час слідства і під час суду, але правду в цьому суді хотів знати лише Федур (адвокат матері вбитого журналіста Лесі Ґонґадзе - ред)... Тому запитайте про мотив (убивства Георгія Ґонґадзе - ред.) у Литвина і Кучми».

 

Наприкінці квітня  виконувач обов'язків генерального прокурора Олег Махніцький заявив, що Генеральна прокуратура України переглядає справу про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе і перевіряє причетність до нього другого президента Леоніда Кучми. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3000
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду