detector.media
09.07.2014 13:14
Генпрокурор заявив про повернення до розслідування справи Георгія Гонгадзе
Генпрокурор заявив про повернення до розслідування справи Георгія Гонгадзе

Сьогодні, 9 липня, генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив на брифінгу, що очолюване ним відомство повернеться до розслідування кримінальних справ, які були незаконно закриті, в тому числі - і до справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомляє інформагентство «Інтерфакс-Україна».

 

«Однозначно, що ми повертаємося до всіх тих справах, які були незаконно закриті, в тому числі і щодо вбивства Георгія Гонгадзе, і притягнемо до відповідальності тих осіб, які до цього причетні», - заявив Віталій Ярема.

 

При цьому генпрокурор заявив, що слідство візьме до уваги заяви засудженого до довічного ув'язнення колишнього начальника зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача, якого суд визнав винним у вбивстві Георгія Гонгадзе,  про причетність до розправи над журналістом певних високопосадовців.

 

«Ми знаємо, що першочергові свідчення Олексія Пукача про причетність високопосадовців держави, тому я зараз вивчаю всі ці справи і проводжу відповідні наради із заступниками, щоб відновити це наслідок і притягнути до відповідальності осіб, які причетні до скоєння цього тяжкого злочину», - сказав пан Ярема.

 

Нагадаємо, у коментарі журналістам після судового засідання у січні 2013 року визнаний винним у смерті Георгія Гонгадзе Олексій Пукач сказав: «Я все розповів під час слідства і під час суду, але правду в цьому суді хотів знати лише Федур (адвокат матері вбитого журналіста Лесі Ґонґадзе - ред)... Тому запитайте про мотив (убивства Георгія Ґонґадзе - ред.) у Литвина і Кучми».

 

Наприкінці квітня  виконувач обов'язків генерального прокурора Олег Махніцький заявив, що Генеральна прокуратура України переглядає справу про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе і перевіряє причетність до нього другого президента Леоніда Кучми. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY