Ернста все-таки нагородили почесною медаллю на каннському телеринку MipTV

Ернста все-таки нагородили почесною медаллю на каннському телеринку MipTV

10 Квітня 2014
3272

Ернста все-таки нагородили почесною медаллю на каннському телеринку MipTV

3272
Ернста все-таки нагородили почесною медаллю на каннському телеринку MipTV
Ернста все-таки нагородили почесною медаллю на каннському телеринку MipTV

Увечері 9 квітня на весняному телеринку MipTV у Каннах генерального директора російського «Первого канала» Костянтина Ернста нагородили почесною медаллю (Medaille d'Honneur, «Медаль честі») за значний внесок у телевізійний бізнес і розвиток міжнародного телевізійного співтовариства. Про це повідомляє «Коммерсанть» з посиланням на ІТАР-ТАРС.

 

Окрім Костянтина Ернста почесними медалями нагородили ще трьох телеменеджерів - президента міжнародного підрозділу 20th Century Fox Television Distribution Маріон Едвардс, голову ради директорів і власника Tele München Group Герберта Ґ. Клойбера та генерального директора Seven West Media Тіма Ворнера.

 

Почесна медаль MipTV була запроваджена у 2013 році з нагоди 50-річчя MipTV і присуджується старшим міжнародним телеменеджерам, які зробили значний внесок у телевізійний бізнес і розвиток міжнародного телевізійного співтовариства.

 

Про плани організаторів MipTV нагородити Костянтина Ернста стало відомо наприкінці березня. Після цього в Україні запрацював сайт ernstlies.com, який закликав користувачів звернутись до організаторів каннського телеринку MipTV, щоб скасувати рішення про нагородження пана Ернста почесною медаллю. З аналогічною вимогою, висловленою у відкритому листі до організаторів MipTV, звернулася низка українських медійних організацій. Автори відкритого листа вважають пана Ернста недостойним цієї високої відзнаки.

 

Нагадаємо, що Костянтин Ернст очолює російський «Первый канал», міжнародна версія якого, за даними моніторингів «Детектор медіа» та моніторингу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення розповсюджує інформацію про події в Україні, яка є упередженою, необґрунтованою та незбалансованою, порушуючи вимоги Європейської конвенції про транскордонне телебачення, і фактично бере участь в інформаційній війні проти України. «Первый канал. Всемирная сеть» входить до переліку з чотирьох російських каналів, ретрансляцію яких на території України обмежено за рішенням суду в інтересах національної безпеки і територіальної цілісності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3272
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду