На «Телекритиці» завершився чат з Ларисою Мудрак

На «Телекритиці» завершився чат з Ларисою Мудрак

2 Квітня 2014
8137

На «Телекритиці» завершився чат з Ларисою Мудрак

8137
Заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення поспілкувалася на тему: «Чи є дієздатною Нацрада?»
На «Телекритиці» завершився чат з Ларисою Мудрак
На «Телекритиці» завершився чат з Ларисою Мудрак

2 квітня о 15.00 на http://chat.detector.media відбулася чат-конференція за участю заступника голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариси Мудрак на тему: «Чи є дієздатною Нацрада?».

 

До обговорення пропонувалися питання: робота Нацради після висловлення парламентом недовіри; відключення російських телеканалів; межі втручання Нацради в діяльність мовників під час зовнішньої агресії проти України та інші.

 

Повну версію чату читайте на «Детектор медіа» завтра.

 

Біографічна довідка:

 

Лариса Мудрак  1991 року закінчила Національний університет ім. Т. Шевченка, факультет журналістики. Прослухала курс практичної персонології в Університеті «Києво-Могилянська академія» (1991 -1992) та курс медійного менеджменту в Міжнародному інституті менеджменту мас-медіа (IMMI) у 1999 році (Сан-Франциско, США). 2011 року закінчила Дипломатичну академію України та отримала диплом магістра зовнішньої політики.

 

Трудову діяльність розпочала на посаді завідувача відділу фантастики журналу «Наука - Фантастика», обійнявши згодом посаду заступника головного редактора (1991-1992).

 

З 1993 по 2000 рік була ведучою та автором програм Української редакції радіо «Свобода». У 1997-2002 роках за сумісництвом працювала спецкореспондентом і телеведучою програми «Вікна» (ТЕТ, ICTV), програми «Перехрестя» (Український освітній центр реформ, програма USAID).

 

У 2000-2002 роках - керівник проекту «Український регіональний вісник» (Інститут «Схід - Захід», Україна - США).

 

У 2002-2005 роках обіймала посаду головного редактора газети «Деловая неделя - Financial Times» (Київ) та за сумісництвом у 2003 році була шеф-редактором газети «Новое русское слово» та радіо «Народная волна» (Нью-Йорк, США).

 

2005 року призначена прес-секретарем, начальником управління зв'язків зі ЗМІ Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

З грудня 2005 року - перший заступник керівника прес-служби Секретаріату президента України. З грудня 2006 року призначена керівником прес-служби Головної служби інформаційної політики Секретаріату президента. У квітні 2007 року Ларису Мудрак переведено на посаду керівника головної служби інформаційної політики Секретаріату президента.

 

23 лютого 2010 року указом Президента призначена членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.


Нагороджена Почесним знаком МВС України (2005), має звання «Заслужений журналіст України». Лауреат загальнонаціональної програми «Людина року - 2003» у номінації «Журналіст року в галузі друкованих ЗМІ», член громадської ради проекту «Стипендія ім. Анатолія Москаленка» Фонду «Україна 3000», член Українського медіаклубу Національної спілки журналістів України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8137
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гість
3689 дн. тому
Пані Ларисо, доброго дня. Хотілося б отримати відповідь на такі питання. Коли Нацрада планує відновити регулярні засідання з питань ліцензування? коли буде проведено засідання, заплановане на 19 лютого 2014 року, яке було зірване у зв'язку з захопленням будівлі Нацради?
Родитель
3689 дн. тому
Убедительная просьба - сделайте цензуру, ну нет сил слушать пошлейшие шутки и маты на нашем телевидениЙЙЙ
Владимир, г. Харьков.
3689 дн. тому
Добрый день, Лариса Михайловна! В свете последних событий с оккупацией Крыма, быть может стоит в городах Скадовск и Геническ переоформить лицензии наших украинских телеканалов на большую мощность и сконфигурировать вещание на Крым, дабы наши граждане не остались без информационной связи с Киевом? Смотрел реестр ТРК- там 100-ваттники у каналов. Если хотя- бы Перший канал поднять до 5-10 КВт - северную часть Крыма сигнал накроет. Пожалуйста, проработайте с Частотнаглядом эту возможность. Спасибо!
Общественное
3689 дн. тому
Как вы думаете, может ли наш рынок самостоятельно регулировать свои вопросы? По примеру других стран. Либо как надо реформировать НацРаду чтоб больше не было претензий к ней и к рынку
sohok
3689 дн. тому
скажіть чому ви 20 років незалежності не давали фм частоти українському державному радіо в обласних центрах України
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3689 дн. тому
Ви засудили "свободівців" за інцидент з т.в.о. гендиректора НТКУ Пантелеймоновим. Зокрема наголосили: «Демократія, демократичні цінності складаються з розділених цінностей усіма членами суспільства, зокрема і медіаспільноти. Інакше подібні дії будуть повторюватися знов і знов, не залежно від партійної приналежності та політичних поглядів окремих представників». А сам Панетлеймонов дотримувався демократичних цінностей? Перший національний під його орудою сприяв демократії в Україні? Канал відповідав критеріям вільної журналістики? За моніторингами "Телекритики" він був лідером з порушень професійних стандартів. Вдавався до цього свідомо, нахабно і цинічно по відношенню до глядачів. Він брехав мільйонам. Невже Пантелеймонов не заслужив? Ціна отриманих ним стусанів не співставна із завданою каналом шкодою суспільству. Захищати його - це виправдовувати скоєні ним злочини проти людства і людяності. А я вважаю, що "свободівці" поводилися з Пантелеймоновим невиправдано толерантно. Так само потрібно і з Манжосовим та всіма вами. Бо заслужили!
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3689 дн. тому
Нацрада запопадливо працювала на антиукраїнський, проросійський режим януковича. Зараз вже переорієнтувалася і відключає російські канали. Ніби раніше вони не займалися брехливою пропагандою щодо України. Ви традиційно дієте за вказівкою згори як обслуга влади. Що вам скажуть, те й зробите. При цьому склад Нацради не змінюється. Ви для того й існуєте, аби виконувати відповідні команди? По-іншому у вас ніяк не виходить.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3689 дн. тому
Кожен вечір після 17:30 й до 18:00 на хвилі "Ера-фм" йде україномовна програма радіо "Голос России", де звучить російська пропаганда щодо подій в Україні. Лунають кремлівські ідеологічні штампи й кліше стосовно ЄвроМайдану, нової української влади, сучасних міжнародних відносин та ролі Росії в світі. Так само нав'язуєються російські оцінки Другої світової війни та інших історичних подій. Ця пропаганда нічим не відрізняється від того, що можна почути на російських телеканалах, які ви відімкнули. Чому Нацрада ніяк не реагує?
достали
3690 дн. тому
когда прекратятся проверки? заберите своих представителей!
123
3690 дн. тому
Як би Ви поставились до ідеї об'єднання телеканалів РАДА та БТБ у єдиний інформаційний канал? Бо як на мене, така реорганізація змогла би суттєво скоротити витрати держави на їх утримання, та зробити важливий крок до створення українського суспільного телебачення.
Алкоголь
3691 дн. тому
Когда-нибудь нацрада сможет убрать матюки с программ нового канала?
Чай
3691 дн. тому
Як Ви вважаєте, чому серед усіх загальнонаціональних телеканалів України, цифрову ліцензію не отримав тільки телеканал Ера?
Олег
3691 дн. тому
Скажіть будь-ласка, чому у цифровому ефірі тільки 32 безкоштовних телеканали, коли можна було зробити всі 52 і чому б не зробити конкурс ще на 20 каналів? І коли вже хтось розбиреться з каналами які не виконують умов цифрової ліцензії: Ескулап, кіноточка, голдбері і т.д? Дякую.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду