Ерік Мей: "Новини Першого каналу є кращими"

26 Вересня 2005
1423
26 Вересня 2005
17:23

Ерік Мей: "Новини Першого каналу є кращими"

1423
Представник Європейської мовної спілки Ерік Мей розповідає про свої враження від роботи інформаційних служб українських каналів. Минулого тижня на Перший канал приїздив представник Європейської мовної спілки для проведення спеціалізованого семінару для працівників ТВО "Новини". Ерік Мей є менеджером відділу з професійної освіти журналістів ЄМС (EBU). З Першим каналом співпрацює вже втретє. До цього пан Мей також відвідав регіональні телекомпанії в Чернівцях та Запоріжжі.
Ерік Мей: "Новини Першого каналу є кращими"
- Розкажіть про структуру семінару для служби новин Першого каналу.

- Семінар було розраховано на тиждень. Кожен день присвячено окремій тематиці, а також певному аспекту виробництва новин. Зранку – теоретична частина навчання. Після обіду - практична робота з операторами, режисерами, редакторами, журналістами. Ми відвідували місце роботи кожного учасника і підказували, що, де і як краще зробити.

- Для наочного прикладу ви використовували сюжети лише учасників семінару чи також спостерігали за роботою журналістів інших телекомпаній?

- Щоденний перегляд новин інших каналів – запланована і невід'ємна частина семінару. Кожного дня ми починали роботу з того, що проводили аналіз та порівняння випусків новин Національної телекомпанії з її головними конкурентами - такими як канал «1+1» та «Інтер».

- Які у вас враження від роботи інформаційних служб українських каналів? Як Перший Hаціональний виглядає на тлі інших?

- Нам дуже пощастило, що цей тиждень був досить багатим на новини, особливо на політичні події, які є родзинкою будь-якого інформаційного випуску. Так, більшість повідомлень стосувалися діяльності Президента та екс-прем'єр-міністра, а також призначення нового прем'єра. Це надзвичайно збагатило наш порядок денний. І дуже потрібно, щоб саме в такі історично важливі для країни моменти служба новин, яка є основною в складі всієї телекомпанії, викладалася на всі 100 відсотків. За тиждень ми ознайомилися з інформаційним продуктом всіх телеканалів. Враження такі, що випуски «НОВИН» домінували. По всім показникам: за якістю, за логікою, за структурою, новини Першого каналу справді були найкращими.

- Що змінилося на каналі відтоді, як ви останній раз тут були?

- Давайте почнемо з того, що Перший канал є відображенням загальної політичної ситуації і стану розвитку країни. Порівнюючи з попередніми своїми візитами до України, я можу констатувати, що зараз тут панує відкритість до чесної роботи. Також позитивним є те, що нині відділом новин Першого каналу керують не політики, а журналісти-професіонали, які дійсно знають свою роботу.

- Що потрібно робити для того, щоб повернути каналу довіру і зацікаленість глядачів?

- Давайте подивимось на рейтинг. На сьогодні "Інтер" - це номер один. Канал "1+1" зараз задовольняє близько половини тієї аудиторії, якою зараз володіє "Інтер". Перший канал займає позицію десь між 9 і 13 місцем. Тому, якщо виходити лише з результатів рейтингу, НТКУ дійсно перебуває в проблемній ситуації. Що потрібно робити зараз - це користуватися визначними подіями в країні і знімати цікаві, професійні репортажі. А тоді вже самі глядачі побачать і зрозуміють те, що ви справді краще робите свою роботу. Ви кращі у донесенні інформації до глядачів, а також у візуальному, графічному відображенні того, що зараз відбувається в країні. Мені б дуже хотілося в майбутньому побувати в Україні ще раз і подивитися на успіхи Першого каналу.

Розмовляла Марина Базенко, для "Детектор медіа"

Читайте також:

НТКУ міняє сітку мовлення

НТКУ. НАКАЗУЮть: ПОГОДИТИСЯ...

Роман Вибрановський: «Ми готуємо систему проектного менеджменту»

Це нічого, що ми нахабні? (репліка)

Юлія Бориско: „Час дикторів в цій країні давно минув»

Перший національний реформує спортивне мовлення

Перший канал розпочинає новий телесезон

Цілісність Першого каналу треба відновити, вважає Тарас Стецьків

Перший канал змінює сітку мовлення 19 вересня (Оновлено)

Тарас Стецьків, екс-президент НТКУ: „Сили, які не хочуть змін на каналі, використали вакуум влади в компанії”.

Запитання «ТК»: - Ваші враження від нової програми «Новини» на Першому Національному (картинка, верстка випуску та сюжетів, ведучі, мова, дотримання стандартів, інше)? Опитування триває.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1423
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду