Тарас Стецьків, екс-президент НТКУ: „Сили, які не хочуть змін на каналі, використали вакуум влади в компанії”.

15 Вересня 2005
1134
15 Вересня 2005
12:45

Тарас Стецьків, екс-президент НТКУ: „Сили, які не хочуть змін на каналі, використали вакуум влади в компанії”.

1134
Прес-служба Першого Національного розповсюдила коментар екс-президента НТКУ Тараса Стецьківа щодо нинішньої ситуації в телекомпанії. Подаємо його без скорочень.
Тарас Стецьків, екс-президент НТКУ: „Сили, які не хочуть змін на каналі, використали вакуум влади в компанії”.
- Вчорашнє дійство, організоване керівництвом профспілок Національної телекомпанії, нагадувало мені дитячий садок у виконанні дорослих людей. Дуже показово, що організовували ці збори ті самі лідери профспілок, які протягом декількох попередніх років сиділи тихше води, нижче трави і слухняно виконували темники Медведчука.

Поки я був керівником Національної телекомпанії, вони жодного разу не внесли конструктивних пропозицій. Тільки написали декілька листів в Державний комітет пану Чижу, протестуючи проти майбутніх реформ на УТ-1. В мене склалося тверде переконання, що вся ця комедія була підказана ззовні. Уявіть собі: частина трудового колективу, 100-150 чоловік, яка зібралася висказати свою думку, висунула кандидатуру Євгена Каленського, за якого голосує 60 чоловік. Це можна поважати, як окрему точку зору НЕВЕЛИКОЇ групи людей. І вона може мати місце. Але коли це подається, як точка зору ВСЬОГО трудового колективу, коли говориться про якісь псевдовибори в підрозділах, коли заявляється, що кожен учасник вчорашнього голосування представляв чомусь ДЕСЯТЬ голосів! Це взагалі якась незрозуміла система! А потім оголошується вибір трудового колективу – людина, яка отримала симпатії лише 60 працівників компанії (нагадаємо, за штатним розкладом на НТКУ працює біля 2 000 людей)! Здається, хтось в такий спосіб хоче серйозно тиснути на Президента України щодо його рішення, кого призначити керівником Першого Національного.

Я з сумом можу констатувати, що вчорашні сили, які не хочуть змін на каналі, серед яких дуже багато деструктивних елементів, просто використали вакуум влади на компанії: я вже звільнений, а новий керівник не призначений. І вони вирішили зробити все, аби залишити компанію в старому вигляді.

На все це можна було б спокійно дивитися або не звертати уваги, якби не одне «АЛЕ»! Спочатку керівництво профспілок говорило про необхідність проведення публічних конкурсних засад як елементу переходу до суспільного телебачення. А потім вони голосують за людину, яка на зборах відкрито говорить, що вона є проти впровадження на базі УТ-1 суспільного телебачення і, що її основне завдання -- соціальний захист працівників. Тобто відверто грає на популізмі, відверто прагне сподобатись частині колективу, який, нема де правди діти, підпадає під скорочення! Це все виглядає як ФАРС і ЛИЦЕМІРСТВО! Я прийшов до висновків: реально ця ситуація оголила бажання частини працівників компанії залишити все, як є: торпедувати реформи, зірвати перехід Першого Національного з статусу бюджетної установи в статус Держпідприємства (яке однозначно дасть ріст компанії), завалити оптимізацію структури, ну і, звичайно, не допустити переходу до суспільного телебачення. Під красивими гаслами про захист соціальних прав криється лише одне: існує страх скорочення, і він панує серед тих людей, які точно попадуть під скорочення, оскільки не відповідають професійним вимогам сьогоднішнього дня або є порушниками трудової дисципліни. А головне полягає в тому, що кожен керівник, який прийде на цю посаду, який хоче, щоб компанія була успішною буде вимушений іти шляхом скорочення і оптимізації. Тому що ЖОДНА телевізійна компанія Україні не має штату в 2 000 чоловік! Шляхом скорочення піде КОЖЕН керівник, який хоче аби Перший Національний став успішним! Той, хто хоче просто „дерибанити” тут ресурси, залишить все як є!

Прес-служба НТКУ

Читайте також:

Конфлікт на Першому каналі: чому саме зараз?

Ющенко підтримав Шевченка, який не пішов до слуг Медведчука

НТКУ обрали собі президента з команди Савенка

Профспілки Національної телекомпанії висловили недовіру топ-менеджерам

Ірина Геращенко: в найближчі два дні Держсекретаріат оголосить про зрозумілий механізм обрання керівника НТКУ на конкурсній основі

Відбір претендентів на посаду президента НТКУ буде публічним - Рибачук

Профспілки НТКУ вимагають призначення президента телекомпанії на конкурсних засадах

Вже вчора хотіли призначити головою НТКУ Тараса Аврахова? Геращенко спростовує цю інформацію

Профспілка НТКУ визначить свого кандидата на посаду голови УТ-1

Євген Каленський: «Ми працювали, як чітко злагоджений механізм».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1134
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду