detector.media
02.08.2011 12:36
Команда україномовних журналістів Euronews
Команда україномовних журналістів Euronews
14 україномовних журналістів вже приєдналися до редакції Euronews у штаб-квартирі міжнародного телеканалу у Ліоні, Франція

 

fidel.JPGФідель Павленко, Відповідальний за українську службу

 

Фідель Павленко, 48 років, британський журналіст українського походження. Дипломи Київського державного університету і школи журналістики BBC. До роботи на Euronews з 1995 р. працював продюсером української служби BBC в Лондоні. Одночасно був лондонським кореспондентом української щоденної газети «Спортивна газета». Трудову діяльність почав у відділі зв'язків з громадськістю українського офісу канадської компанії Country Squire International Corporation та у Федерації профспілок України. Працював також перекладачем у різноманітних організаціях у Києві, на території колишнього СРСР і в Ємені.

 

 

Foto.JPGЗоя Шаролле

 

33-річна українка з французьким громадянством з 2010 р. залучалася до роботи на Euronews у якості позаштатного журналіста російської служби. З 1998-го по 2007-й рік працювала у різних країнах: зокрема, комерційним директором Meprolim Ghana Ltd (2006-2007) у Гані, секретарем Посла Бельгії в Буркіна Фасо (2004-2005), а також у Франції, Данії, Великій Британії. Але починалася кар'єра Зої в Україні, де вона здобула освіту на факультеті менеджменту зовнішньо-економічної діяльності Київського інституту сільського господарства.

 

 

 

Michel_Dubyak

Михайло Дубяк

 

Перш ніж приєднатися до Euronews, Михайло, 27 років, з 2005 р. працював журналістом міжнародної редакції інформаційного каналу «24» і паралельно перекладачем, одним із укладачів багатомовного словника футболу. Має досвід викладання французької мови у львівському університеті ім. Івана Франка. Закінчив Михайло цей самий університет за фахом «французька, англійська та іспанська філологія».

 

 

GIBERTІрина Жібер

 

32 роки. Французька журналістка українського походження. Дебютувала в Україні на каналі «Інтер» (2000-2001), згодом співробітничала з російськомовним тижневиком «Кореспондент» (2002-2005). У Франції з 2009 року працювала веб-майстром видавничого відділу групи компаній BPMS, графіком Datawords-Datasia, виконувала замовлення для агенства з нерухомості John Taylor. Ірина випускниця Українського лінгвістичного університету, прослухала перший курс зі спеціальності «право» в університеті Pantheon-Assas (Paris III).

 

 

Зоряна Курдіна

 

41 рік. З 2008 р. живе в Ліоні, з 2010 р. є позаштатною співробітницею Euronews. До цього, з 1993 р., працювала журналісткою на Львівському радіо. Має дипломи факультету журналістики Львіського поліграфічного інституту і Інституту журналістики в Анжері (Франція).

 

 

Любченкова НаташаНаталія Любченкова

 

27 років. З 2009 р. - журналістка міжнародних новин каналу ТВі, з 2007 р. - співробітниця програми «Ньюс-Сіті» каналу «Сіті». З 2006-го по 2007-й р.  виконувала обов'язки позаштатного прес-аташе та відповідального за зв'язки з громадськістю агенції  Romur & Associates Ukraine та неурядової організації Child Rescue. Магістр з міжнародного аналізу (диплом Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка), філолог (диплом Київського лінгвістичного університету). Перша офіційна посада - викладач англійської мови.

 

 

Ольга Малова

 

28 років. З 2008 р. брала участь у створенні програми каналу НТН «Свідок» (кримінальні новини), перед тим - з 2005 р. входила до команди ранкової інформаційної програми «Підйом» на Новому каналі. Диплом з журналістики Києво-Могилянської академії.

 

 

 

Маркіян Перетятко

 

32 роки. З 2010 р. - кореспондент НТКУ. Раніше - з 2006 р. ведучий новин каналів «Інтер» та К1. Кореспондент щомісячного видання «Інтелектуальна власність», ведучий МСЛ, радіо «Киевские ведомости». Диплом Києво-Могилянської академії з журналістики.

 

 

 

 

DSC00181Олекса Семенченко

 

49 років, англійський журналіст. З 2007 р. - головний редактор україномовної газети «Українська думка», що видається у Великій Британії. З 1997 р. кореспондент української служби «Радіо Свобода», а з 2000 р. - української та російської служб «Німецької хвилі» (Deutsche Welle).  Раніше співробітничав з українською службою BBC , був кореспондентом щоденної української спортивної газети «Команда». За освітою Олекса - викладач і перекладач з дипломами університетів Лідса та Київського державного ім. Шевченка.

 

 

Сергій Никифоров

 

25 років. З 2007 р. - кореспондент телеканалу Перший національний; 2006-2007 р.р. - міського телеканалу «Рудана» (м. Кривий Ріг). 2006 р. - кореспондент інформаційного каналу «24»; 2005 р. - каналу К1. Диплом факультету журналістики Київського державного університету ім. Шевченка.

 

 

Галина Скибньовська

 

29 років. З 2007 р. - міжнародний оглядач телеканалу «Інтер»; у 2010 р. призначена керівником корпункту в Росії. Раніше - репортер Першого національного, журналіст програм «Енергетичний щоденник» на 5-му каналі, «Теорія боротьби» на каналі ЛТБ, «Міжнародний огляд» на Першому. В доробку Галини - співробітництво з щоденною регіональною газетою «Поступ» (Львів). Дипломи з журналістики Львівського університету та з права Тернопільського економічного університету.

 

 

Дана Смоляк

 

З 2001 р. диктор англомовної секції міжнародного «Радіо Україна». Перекладач, репортер Національного радіо. З 2000-го по 2006-й р. влітку працювала перекладачем у США. Дипломована журналістка і перекладачка (Київський інститут міжнародних відносин).

 

 

Ірина Тимчишин

 

30 років. Журналістка міжнародної редакції телеканалу «Інтер», з 2008 р. - кореспондент  у Великій Британії. У 2005-2008 р.р. - співробітниця телеканалу «1+1», у 2003-2005 р.р. - НТКУ. Випускниця Інституту журналістики Київського держуніверситету.

 

 

Олександра Вакуліна

 

24 роки. З 2008 р. журналістка і ведуча Першого ділового каналу. Перша трудова посада - економіст «Ощадбанку». Випускниця факультету іноземних мов університету свого рідного міста Запоріжжя.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY