Під час зустрічі Клінтон зі студентами затримали учасників пікету проти цензури

3 Липня 2010
15866

Під час зустрічі Клінтон зі студентами затримали учасників пікету проти цензури

15866
Під час зустрічі Клінтон зі студентами затримали учасників пікету проти цензури

2 червня, під час зустрічі студентської молоді з держсекретарем США Хілларі Клінтон, були затримані учасники пікету проти цензури в ЗМІ, пише інформаційне агентство «Ліга Бізнес Інформ».  

Активісти ініціативи «Свобода слову» зібралися у приміщенні Національного технічного університету України «Київський Політехнічний Інститут». Вони тримали в руках плакати з написом This country has censorship («В цій країні є цензура») і роздавали бюлетені своєї організації. 

Учасників пікету затримала міліція і люди у цивільному идязі. Серед тих, кого доправили до Солом'янського РВВС Києва - координатор ініціативи В'ячеслав Кононов. Йому  інкримінують статтю 152 Кодексу про адміністративні правопорушення - про порушення благоустрою міста. 


Як розповіли агентству представники організації, акція була легальною і організатори пікету заздалегідь повідомили Київміськадміністрацію і отримали вхідний номер реєстрації заяви. Їхньою метою було звернути увагу Клінтон на факти цензури у ЗМІ, а також «повідомити про спроби глави СБУ Валерія Хорошковського закрити телеканали "ТВі" і "5 канал"».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15866
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знающий
5052 дн. тому
Ха-ха-ха! Наивный, в Европе, например в Германии, не то чтобы подавать заявку, так и термин ожидания составляет 21 день. Причём, руководство города Х отправляет эту заявку на "столицу" земли, а те, в свою очередь, на Берлин и решают именно там. Попробуй, устрой демонстрацию без разрешения - я посмотрю, что с тобой будет. Если просто полицейский просит для проверки выйти из машины, ты просто ОБЯЗАН выйти к капоту, положить руки и стать в позу сломанной берёзы, независимо от пола. А вы говорите "митинги без разрешения"....
знающему
5052 дн. тому
Ви, пане, переплутали Європу з Росією. Ніхто в Європі дозволів не видає. Повідомив і все. Це в Росії треба дозвіл купи інстанцій ібо "керована демократія"
Знающий
5053 дн. тому
ТК продолжает себя пиарить уже через Хилари... Ха-ха! Кононов с головой не дружит? Что вы такое пишите: "...поставили в известность и получили входной номер заявки.."? А разрешение получили? Повторяю, в Европе или России проведение митинга без разрешения - карается законом.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду