detector.media
03.07.2010 10:43
Під час зустрічі Клінтон зі студентами затримали учасників пікету проти цензури

2 червня, під час зустрічі студентської молоді з держсекретарем США Хілларі Клінтон, були затримані учасники пікету проти цензури в ЗМІ, пише інформаційне агентство «Ліга Бізнес Інформ».  

Активісти ініціативи «Свобода слову» зібралися у приміщенні Національного технічного університету України «Київський Політехнічний Інститут». Вони тримали в руках плакати з написом This country has censorship («В цій країні є цензура») і роздавали бюлетені своєї організації. 

Учасників пікету затримала міліція і люди у цивільному идязі. Серед тих, кого доправили до Солом'янського РВВС Києва - координатор ініціативи В'ячеслав Кононов. Йому  інкримінують статтю 152 Кодексу про адміністративні правопорушення - про порушення благоустрою міста. 


Як розповіли агентству представники організації, акція була легальною і організатори пікету заздалегідь повідомили Київміськадміністрацію і отримали вхідний номер реєстрації заяви. Їхньою метою було звернути увагу Клінтон на факти цензури у ЗМІ, а також «повідомити про спроби глави СБУ Валерія Хорошковського закрити телеканали "ТВі" і "5 канал"».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY